Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες - Αυξάνονται οι φόβοι να κριθεί αντισυνταγματικό το πρόγραμμα ομολόγων της ΕΚΤ

tags :
Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες - Αυξάνονται οι φόβοι να κριθεί αντισυνταγματικό το πρόγραμμα ομολόγων της ΕΚΤ
Τι σηματοδοτεί μία τέτοια εξέλιξη...
Ο κίνδυνος να κριθεί αντισυνταγματικό από το Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυξάνεται σημαντικά, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Τhe Telegraph», η αναβολή της απόφασης για τον Απρίλιο του 2014 αποδίδεται στην έντονη διχογνωμία μεταξύ των 8 δικαστών που απαρτίζουν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
Η ολιγωρία στην ανακοίνωση της απόφασης, αυξάνει τους φόβους περί μερικής δικαίωσης της Γερμανίας, η οποία θα υπονομεύσει τη συμφωνία για το bail-out.
«Αυτή η πιθανότητα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αμφιβάλλω εάν το Δικαστήριο θα απαγορεύσει το πρόγραμμα ομολόγων. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα απαιτήσει αλλαγές, που θα περιπλέξουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση» εκτιμά αναλυτής, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του.
Σημειώνεται πως η υπόθεση αφορά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, γνωστό και ως ΟΜΤ, το οποίο όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή από την ΕΚΤ.
Εκ μέρους της Bank of America, o Τobias Blattner επισημαίνει πως ο κίνδυνος να κηρυχθεί παράνομο το πρόγραμμα είναι σχετικά υψηλός.
 Μία αρνητική απόφαση του δικαστηρίου καταλήγει, θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών τάσεων εντός της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης