Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μανιάτης (υπ.Περιβάλλοντος): Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα όταν υπάρχουν υπερβάσεις στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων

Μανιάτης (υπ.Περιβάλλοντος): Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα όταν υπάρχουν υπερβάσεις στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων
Το μέτρο θα αφορά όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα, στα οποία έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ.Μανιάτης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Μανιάτης υποστήριξε ότι θα παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα τις ημέρες που καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση τζακιού.
Όπως είπε ο κ.Μανιάτης, το μέτρο θα αφορά μόνο όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Ο κ.Μανιάτης τόνισε ότι το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο του 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα παρατηρηθεί αιθαλομίχλη 5 φορές μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογιστεί με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοίνωνει τις υπερβάσεις του ορίου των αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης