Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Υπ.Εργασίας: Επεκτείνεται και σε οφειλές έως 10.000 ευρώ το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων στον ΟΑΕΕ

Υπ.Εργασίας: Επεκτείνεται και σε οφειλές έως 10.000 ευρώ το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων στον ΟΑΕΕ
Τι υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρολγου


Την επέκταση του ευνοϊκού καθεστώτος ρυθμίσεων που ισχύει στον ΟΑΕΕ σε οφειλές έως 10.000 ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κεγκέρογλου ισχυρίστηκε ότι διαπιστώθηκε ότι υπήρξε πολύ μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα, το οποίο εμποδίζει πολλές μικρές επιχειρήσεις με οφειλές από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ να μπουν στη ρύθμιση (τούς ζητείται πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων και φορολογική ενημερότητα).
Όπως, λοιπόν, έκανε γνωστό ο Β. Κεγκέρογλου, αποτελεί πολιτική απόφαση να παύσει η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας για οφειλές έως 10.000 ευρώ και οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις οφειλές έως 5.000 ευρώ να επεκταθούν και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ.
Ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους.
Όπως είπε ο κ.Κεγκέρογλου, εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών.
Ειδικότερα, εξετάζεται η αντιμετώπιση, με προτεραιότητα για ανθρώπους που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους, για ανίατες ασθένειες ή ακόμη και η εγκυμοσύνη.
«Αλλά δεν δικαιούμαστε να προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση που ουσιαστικά θα λέει «δεν πληρώνεις, αλλά έχεις κάλυψη». Η κάλυψη θα είναι με προϋποθέσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης