Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Societe Generale: Αγοράστε ευρώ στο 1,34, πουλήστε στο 1,38! Tι εκτιμούν Goldman Sachs, UBS, Deutsche Bank...

Societe Generale: Αγοράστε ευρώ στο 1,34, πουλήστε στο 1,38! Tι εκτιμούν Goldman Sachs, UBS, Deutsche Bank...
«Αγοράστε ευρώ στο 1,34 και πουλήστε στο 1,38» συστήνει στο τελευταίο της report η Societe Generale, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται την οριστική λύση απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους κι ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αναζητώνται ενδείξεις εδραίωσης της αμερικανικής ανάκαμψης.
Στις πρόσφατες ομιλίες του ο πρόεδρος της Fed, B. Bernanke κατέστησε σαφές ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που εγείρονται στις ΗΠΑ δεν «συνιστούν» πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης κατά την τρέχουσα περίοδο. «Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες αγορές του ευρωπαϊκού νομίσματος από την πλευρά των κεντρικών τραπεζών της Ασίας» σχολιάζει η Societe Generale.
Το ευρώ αναμένεται να έρθει αντιμέτωπο με ισχυρές προκλήσεις ενόψει των ιρλανδικών εκλογών στις 25 Φεβρουαρίου, εκτιμά από την πλευρά του ο Sumino Kamei, αναλυτής της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Ο ίδιος προβλέπει μάλιστα ότι το ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει έως το 1,3450 αυτή την εβδομάδα, από τα επίπεδα του 1,36 που διαπραγματεύεται στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Εάν το ιρλανδικό κόμμα Fine Gael αναδειχθεί νικητής των ιρλανδικών εκλογών, τότε αναμένονται πιέσεις για το κοινό νόμισμα, τονίζει χαρακτηριστικά ο Kamei.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Capital Economics προβλέπουν ότι το ευρώ θα διαπραγματεύεται στο 1,30 έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2011, ενώ θα υποχωρήσει στο 1,20 στο δεύτερο τρίμηνο και στο 1,15 στο τρίτο τρίμηνο.
Από την πλευρά της η Goldman Sachs αναμένει περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου το 2011, στον απόηχο των ανησυχιών για την πορεία του αμερικανικού ελλείμματος. Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 το ευρώ θα διαπραγματεύεται στο 1,40, στο τρίτο τρίμηνο στο 1,45 και στο 1,50 στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Πιο απαισιόδοξη για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος εμφανίζεται από τη μεριά της η Deutsche Bank. Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι το ευρώ θα κινηθεί μεταξύ του 1,25 και του 1,40 εντός του τρέχοντος έτους, στον απόηχο των ανησυχιών για τα προβλήματα χρέους που ταλανίζουν την Ευρωζώνη.
Τέλος, η ελβετική UBS εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του 2011 το ευρώ έναντι του δολαρίου θα κυμανθεί στο εύρος του 1,30 -1,40.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης