Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Με τον Σαμαρά να θέλει τον Steinmetz στην Ελλάδα και την διοίκηση Τουρκολιά της Εθνικής στον αέρα αν απέρριπτε το deal με την Πανγαία η Σακελλαρίου…το μόνο που μπορούσε να πράξει είναι να ζητήσει να βελτιωθούν οι όροι

 Με τον Σαμαρά να θέλει τον Steinmetz στην Ελλάδα και την διοίκηση Τουρκολιά της Εθνικής στον αέρα αν απέρριπτε το deal με την Πανγαία η Σακελλαρίου…το μόνο που μπορούσε να πράξει είναι να ζητήσει να βελτιωθούν οι όροι
Ότι στο ΤΧΣ, δεν στεριώνουν επί μακρόν στελέχη το έχουμε αντιληφθεί και αυτό συμβαίνει γιατί οι θέσεις στο Ταμείο αποτελούν ηλεκτρική καρέκλα.
Μετά τον Κολιόπουλο, ακολούθησε χθες και Μπερούτσος μέλος του ΔΣ του ΤΧΣ και έπεται και ο Pierre Mariani ο οποίος θα αποχωρήσει και αυτός εν καιρώ.

Η αποχώρηση Μπερούτσου αποδείχθηκε θρίλερ.
Ήταν θυμίζουμε ο άνθρωπος – μέλος του ΔΣ του ΤΧΣ – που πολέμησε με μίσος αναίτια τον Ν. Καραμούζη της Eurobank.
Ο Μπερούτσος προερχόμενος από fund του εξωτερικού διαφώνησε στην υπόθεση πώλησης της Πανγαία.
Όμως η στάση του αρχικά να παραιτηθεί, εν συνεχεία να την ανακαλέσει και εν ακολούθως να παραιτηθεί υποχρεωτικά  καθώς από το ΤΧΣ είχαν στείλει στο πρωθυπουργικό γραφείο Σαμαρά την παραίτηση και προφανώς δεν μπορούσε να ανακληθεί αποδεικνύεται παράταιρη.
Όμως ο Μπερούτσος διαφώνησε και διαφώνησε γιατί θεώρησε ότι το deal Πανγαία – Invel στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Steinmetz είναι απαράδεκτο.
Ορισμένοι κατέκριναν και την CEΟ του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου ωστόσο τι θα μπορούσε να πράξει πέραν από το να ζητήσει να βελτιωθούν οι όροι;
Όταν η DGCom εγκρίνει το deal, όταν το ΔΣ της Εθνικής εγκρίνει το deal αν η Σακελλαρίου το απέρριπτε αυτό θα σήμαινε ότι η διοίκηση Τουρκολιά και Χριστοδούλου (που δεν είναι και απόλυτα μονιασμένοι) θα βρισκόταν στον αέρα και θα υποχρεωνόταν σε παραίτηση.
Ταυτόχρονα η Σακελλαρίου γνώριζε και τις προθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που ποντάρει στις επενδύσεις του Ισραηλινού Steinmetz και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πράξει πολλά.
Ωστόσο θεωρούμε ότι είναι θέμα λογικής να μην επιτραπεί στην Εθνική να δανειοδοτήσει την Invel γιατί θα αποτελούσε προκλητική ενέργεια.
Από πού και ως που η Εθνική θα δανειοδοτήσει την εταιρία που θα αγοράσει την θυγατρική της την Πανγαία;
Ανήκουστο και προκλητικό.
Όμως για να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις της Αναστασίας Σακελλαρίου της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ελληνικό banking είναι σημαντικές.  
Η διοίκηση του ΤΧΣ υπό την Α. Σακελλαρίου κατάφερε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να διασφαλίσει
1)ότι θα προχωρήσει η καινοτόμος πρόταση να αποσυρθούν τα warrants ώστε στην αγορά να παραμείνουν μόνο οι κοινές μετοχές των τραπεζών τις οποίες θα μπορεί να πουλάει με placement το ΤΧΣ
2)Διασφαλίστηκε ότι η Eurobank θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 2 δισεκ. ευρώ την οποία θα καλύψουν οι ιδιώτες και η συμμετοχή του ΤΧΣ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή θα συμμετάσχει μόνο αν μείνουν αδιάθετα στην αύξηση κεφαλαίου.
Επίσης διασφαλίστηκε ότι ο στρατηγικός επενδυτής δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τράπεζα.
Σε μια περίοδο άκρως σημαντική για το ελληνικό banking η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ έχει διασφαλίσει συνολικά τις 4 συστημικές τράπεζες.
Έλαβε πρωτοβουλίες τέτοιας κλίμακας που μπορεί να αλλάξουν δομικά το ελληνικό banking ειδικά στο θέμα των warrants που αποτελεί μια ρηξικέλευθη πρόταση.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 15 Νοεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης