Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σβήνει την… φωτιά με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς – «Γκάζια» στους υπουργούς να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα – Μοναδικό «αγκάθι» το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 παραδέχεται το Μαξίμου

Σβήνει την… φωτιά με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς – «Γκάζια» στους υπουργούς να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα – Μοναδικό «αγκάθι» το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 παραδέχεται το Μαξίμου
Να άρουν τις αντιρρήσεις τους και να διεκπεραιώσουν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, κάλεσε τους υπουργούς, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Παρεμβαίνοντας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και εν μέσω ενός κλίματος διάρρηξης των διμερών σχέσεων, ο Αντώνης Σαμαράς «κατεβάζει» τους τόνους της αντιπαράθεσης, αξιώνοντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες με την τρόικα και να εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ζητώντας τους στην άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Ως ημέρα – ορόσημο ο Αντώνης Σαμαρά έθεσε την Παρασκευή, ημέρα επιστροφής της τρόικα από τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί το Eurogroup της Πέμπτης.
Μοναδικό «αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει το ύψος του χρηματοδοτικού κενού για το 2014.

Αλλεπάλληλοι «πονοκέφαλοι» για την κυβέρνηση - Νέος γύρος αντιδράσεων από τους βουλευτές της συμπολίτευσης
Αλλεπάλληλους «πονοκεφάλους» δημιουργούν στην κυβέρνηση οι Κοινοβουλευτικές Ομάδας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αμφότερες απειλούν με καταψήφιση μετά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, και την διάταξη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.
Εμμένοντας στις αντιρρήσεις τους, οι βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης μη μπορώντας να «σηκώσουν» το βάρος νέων μέτρων, εξανίστανται – μετά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – και εναντίον των αξιώσεων της τρόικα περί πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις του «γαλάζιου» βουλευτή της ΝΔ, Ηλία Βλαχογιάννη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βήμα FM», αποσαφήνισε πως «η άρση άνευ όρων των πλειστηριασμών ακινήτων  που ζητάει η  τρόικα δεν θα περάσει».
Αν και παραδέχθηκε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της προστασίας των δανειοληπτών, ο Η. Βλαχογιάννης υπογράμμισε πως αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους φτωχούς ανθρώπους και τα λαϊκά στρώματα.
Όσον αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο «γαλάζιος» βουλευτής» εξήγησε πως «δεν αντιδράσαμε μόνο επειδή είμαστε βουλευτές της περιφέρειας, αλλά επειδή ήταν πρόχειρο και έχει κραυγαλέες αδικίες και αυτό που ζητήσαμε είναι να πληρώσουν όλοι, αλλά δίκαια».
«Υπήρχαν πολλές αδικίες, με τα οικόπεδα και τα μη δομημένα. Και εμείς αυτό ζητήσαμε. Να πληρώσουν όλοι δίκαια και αναλογικά και να μην ελαφρυνθεί η μεγάλη ιδιοκτησία και την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης