Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Credit Suisse: Ο κίνδυνος της κατάρρευσης έχει παρέλθει για την παγκόσμια οικονομία - Στο 3,8% η ανάπτυξη το 2014 - Φως στο τούνελ βλέπει ακόμη και η αδύναμη Ευρωζώνη - Τέλος στο ράλι των αγορών στα τέλη του 2013

Credit Suisse: Ο κίνδυνος της κατάρρευσης έχει παρέλθει για την παγκόσμια οικονομία - Στο 3,8% η ανάπτυξη το 2014 - Φως στο τούνελ βλέπει ακόμη και η αδύναμη Ευρωζώνη - Τέλος στο ράλι των αγορών στα τέλη του 2013
Ενθαρρυντικά μηνύματα στέλνει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα η συνεχιζόμενη ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα η Credit Suisse, οι αναλυτές της οποίας αναμένουν στο 3,8% την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014, από 3% το τρέχον έτος, 2013.
Όπως τονίζει η Credit Suisse, στην τελευταία ανάλυσή της, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, ακόμη και η αδύναμη Ευρωζώνη εμφανίζει ισχυρή βελτίωση στη μεταποιητική της δραστηριότητα, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή οικονομία να καταγράφει ανάπτυξη το 2014, μετά από δύο διαδοχική έτη ύφεσης.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, δεν είναι μόνο η οικονομία που ανακάμπτει. Την ίδια, οι δράσεις των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη έχουν κατορθώσει να παράξουν αποτέλεσμα, θωρακίζοντας τη ρευστότητα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της ΕΚΤ, είναι θετική η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας πως - ανά πάσα στιγμή - θα αναλάβει πρόσθετη δράση, αν χρειαστεί, με στόχο τη θωράκιση του ευρώ.
"Ο κίνδυνος της κατάρρευσης έχει παρέλθει για την παγκόσμια οικονομία", εκτιμούν οι αναλυτές της Credit Suisse και προσθέτουν: Οι αγορές, ασφαλείς και ριψοκίνδυνες, ανεπτυγμένες και αναδυόμενες, ομόλογα και μετοχές, έχουν όλοι βρει το βηματισμό τους, προσφέροντας ισχυρές αποδόσεις...
Αλλά, η Credit Suisse προειδοποιεί: Το ράλι των αγορών θα αρχίσει να υποχωρεί στις αρχές του 2014. Αλλά η διόρθωση δεν θα αφορά σε ένα βίαιο sell off, αλλά σε μια... ήπια προσγείωση.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι εκείνοι που θα οδηγήσουν σε πτώση τις διεθνείς αγορές;
Κατά τους αναλυτές της Credit Suisse, είναι οι εξής:
- Η σταδιακή επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής, σε διεθνές επίπεδο, από τις αρχές του 2014.
- Ο περιβόητος επικείμενος περιορισμός του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed, της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης