Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Έξω φρενών και στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρνάρα – Μετά την ΝΔ και οι «πράσινοι» βουλευτές απορρίπτουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων – «Απειλές» για καταψήφιση και «φωνές» ακόμα και για παραίτηση του ΥΠΟΙΚ συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα

Έξω φρενών και στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρνάρα – Μετά την ΝΔ και οι «πράσινοι» βουλευτές απορρίπτουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων – «Απειλές» για καταψήφιση και «φωνές» ακόμα και για παραίτηση του ΥΠΟΙΚ συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα
Μετά την ΝΔ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι έξω φρενών με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, αξιώνοντας μάλιστα, την άμεση απόσυρση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. «Φωνές» ακόμα και για παραίτηση του υπουργού!
Εγείροντας σαφείς αντιρρήσεις στον οικονομικό σχεδιασμό του υπουργείου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν… αντάρτικο, απειλώντας με καταψήφιση τον προωθούμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Κατά την διάρκεια μίας θυελλώδους συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μεγάλη μερίδα των «πράσινων» βουλευτών αξίωσε την απόσυρση του νομοσχεδίου και την αναπλήρωσή του με ισοδύναμα μέτρα!
Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος είναι η εισήγηση του Π. Ρήγα, ο οποίος φέρεται να διαμήνυσε πως «θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9, την περιουσία τους. Το 2012 από το χαράτσι υπήρξαν έσοδα 2,75 δις ευρώ. Τώρα που ο Στουρνάρας επεκτείνει το φόρο και σε αγρότες υπολογίζει τα έσοδα σε 2,9 δις ευρώ. Πως είναι δυνατόν; Προφανώς κάποιους απαλλάσσει από την φορολογία».
Με τον προλαλήσαντα σύμπλευσε και ο Κ. Σκανδαλίδης.
Παράλληλα, ο Γ. Δριβελέγκας κάλεσε τον Γ. Στουρνάρα «να βρει ισοδύναμα, αλλιώς να... παραιτηθεί».
«Εμείς δεν θα κάνουμε καραγκιοζιλίκια με ερωτήσεις και δήθεν διαπραγμάτευση» διέτεινε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση των βουλευτών της ΝΔ.

Πέντε αλλαγές εισηγείται το ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων


Α) Η μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστή Πρόσοψης στα «τυφλά» ακίνητα (κυρίως σε διαμέρισμα σε φωταγωγό).
Β) Η μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστή Παλαιότητας για τα κτίσματα άνω των 50 ετών.
Γ) Η διάκριση των αρδευόμενων ή μη ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών με αντίστοιχη πρόταση για μείωση του Συντελεστή Χρήσης των μη αρδευόμενων.
Δ) Η εξέταση εκπτώσεων και αναστολής πληρωμής φόρου με κοινωνικά κριτήρια ειδικών κατηγοριών πχ. Αύξηση του εισοδηματικού ορίου των 7.000 ευρώ.
Ε) Σχετικά με τη χορήγηση αναστολής καταβολής του οφειλόμενου φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, προτείνεται το εξής:
α) τη διατήρηση του 30% μείωσης του συνολικού κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο με αυτό φορολογικό έτος για τις προσωπικές εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ κλπ)
β) την αύξηση σε 50% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) γ) τη ΜΗ χορήγηση αναστολής για τις εξωχώριες εταιρείες (off shore).

Αρνητικό το ΥΠΟΙΚ στην πρόταση ομάδας γαλάζιων βουλευτών για παράταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων

Αρνητικό είναι, σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το υπουργείο Οικονομικών στο ενδεχόμενο παράτασης για ακόμη ένα έτος του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, αντί της εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Αρμόδιες πηγές αναφερόμενες στην πρόταση που υποβλήθηκε από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ στη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, για παράταση της εφαρμογής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων έως ότου γίνουν οι διορθώσεις στον ενιαίο φόρο, εξηγούσαν ότι κάτι τέτοιο θα είχε ενδεχομένως προβλήματα συνταγματικότητας, δεδομένου του έκτακτου χαρακτήρα του ειδικού τέλους.
Επίσης, όπως προσθέτουν, κάτι τέτοιο θα έπληττε τη ΔΕΗ, μέσω της οποίας εισπράττεται το ειδικό τέλος και είναι η αιτία πολλών απλήρωτων λογαριασμών, που έχει η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης