Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μεγάλο ενδιαφέρον ξένων για την Geniki bank και την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου - Θα αναβαθμιστεί σε διευθύνοντα σύμβουλο ο Καραμούζης

tags :
 Μεγάλο ενδιαφέρον ξένων για την Geniki bank και την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου  - Θα αναβαθμιστεί σε διευθύνοντα σύμβουλο ο Καραμούζης
Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την Geniki bank και την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου η Πειραιώς σχεδιάζει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου στην Geniki bank από 250 έως 350 εκατ ευρώ που διαθέτει 2,7 δισεκ. ενεργητικό.

Την αύξηση θα καλύψουν οι ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν και τον έλεγχο του management.
Η Πειραιώς που ελέγχει το 100% της Geniki bank θα βρεθεί με 25% έως 35%.
Το project αυτό το έχει αναλάβει ο Ν. Καραμούζης ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο οποίος θα αναβαθμιστεί το επόμενο διάστημα σε διευθύνοντα σύμβουλο της Geniki bank.
Γιατί υλοποιούνται οι κινήσεις αυτές;
Πρωτίστως για να μπορέσει η Geniki να διαδραματίσει τον ρόλο της ως η τράπεζα ειδικού σκοπού που θα αναλαμβάνει αναδιαρθρώσεις δανείων.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει τους σχεδιασμούς της τράπεζας Πειραιώς, που μπορεί να απογαλακτίζεται από την Geniki καθώς το ποσοστό από 100% θα υποχωρήσει στο 25-35% αλλά ουσιαστικά θέλει να ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και συμμετοχή για την επίτευξη του στόχου που είναι ο νέος αναθεωρημένος ρόλος της Geniki bank.
Η Geniki δεν θα απορροφηθεί από την Πειραιώς, θα παραμείνει αυτόνομη τράπεζα στην οποία η Πειραιώς θα είναι μέτοχος μειοψηφίας.
Με την διαδικασία αυτή διατηρείται η τραπεζική άδεια, δίδεται η δυνατότητα σε νέους μετόχους να συμμετάσχουν στο νέο project και το κυριότερο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις βελτίωσης και ανάπτυξης της Geniki bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης