Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η πλήρης αξιοποίηση του ποινικού κώδικα το όπλο της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής - Βήμα προς βήμα τα σχέδια του Μαξίμου για την κήρυξη του κόμματος ως εγκληματική οργάνωση και την ποινικοποίηση της δραστηριότητάς του

Η πλήρης αξιοποίηση του ποινικού κώδικα το όπλο της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής - Βήμα προς βήμα τα σχέδια του Μαξίμου για την κήρυξη του κόμματος ως εγκληματική οργάνωση και την ποινικοποίηση της δραστηριότητάς του
Θορυβημένη από τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, η ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει με τη διαδικασία του "επείγοντος" σχέδιο δράσης ενάντια της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να καταστείλει το κύμα πολιτικής βίας που απειλεί τη χώρα με νέα αποσταθεροποίηση.
Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης πως η δράση της Χρυσής Αυγής έχει ξεπεράσει κάθε πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτό όριο, μετά τη δολοφονία του 34χρονου.
Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην κυβέρνηση έγινε γρήγορα αντιληπτός από το μπαράζ συσκέψεων που έλαβε χώρα τα τελευταία 24ωρα στο Μαξίμου, μέσω των οποίων φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης έναντι της Χρυσής Αυγής.
Αρχικό στάδιο του εν λόγω σχεδίου ήταν η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να παραδώσει φάκελο με 32 αδικήματα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δεδομένου ότι το ελληνικό σύνταγμα δεν προβλέπει τη διαδικασία να τεθεί ένα κόμμα εκτός νόμου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το σύνολο του ποινικού κώδικα, βελτιώνοντάς το ταυτόχρονα με νέες προσθήκες, ώστε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.
Λαμβάνοντας υπόψιν τον εν λόγω φάκελο με τα 32 αδικήματα, προσεχώς η ελληνική δικαιοσύνη θα ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, με σκοπό να ανακηρυχθεί το κόμμα ως εγκληματική οργάνωση, ώστε να τεθεί υπό τη νομοθεσία περί τρομοκρατίας. Στη συνέχεια, προβλέπεται η ποινικοποίηση της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, με στόχο τα στελέχη της να θεωρηθούν τρομοκράτες και μέλη συμμοριών.
Νομικοί και συνταγματολόγοι θεωρούν πως η διαδικασία ανακήρυξης της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από το κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης