Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Rompuy (πρ. Ευρωπαϊκού Συμβουλίου): Δεν πρέπει η Ευρώπη να ησυχάζει από τις ενδείξεις ανάκαμψης – Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον συνταξιοδοτικό τομέα

tags :
Rompuy (πρ. Ευρωπαϊκού Συμβουλίου): Δεν πρέπει η Ευρώπη να ησυχάζει από τις ενδείξεις ανάκαμψης – Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον συνταξιοδοτικό τομέα
Στην ανάγκη της Ευρώπης να ανταποκριθεί ενεργά στην κρίση ανέφερε σε ομιλία του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy σε ένα forum στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ίδιο τα σημάδια ανάκαμψης στην ΕΕ «δεν θα πρέπει να μας υφησυχάζουν, αντίθετα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στον συνταξιοδοτικό τομέα αλλά και σε αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής».
Όπως τόνισε στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Rompuy «Η Ευρώπη έχει ανταποκριθεί ενεργά στην κρίση. Oι προσπάθειες που κατέβαλλαν όλοι μας, η επιμονή και η υπομονή που δείξαμε μας βοήθησαν να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας και να αποδίδουν καρπούς.
Μια σειρά από θετικές ειδήσεις έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. Τα ποσοστά ανάπτυξης για ορισμένες χώρες αρχίσουν να βελτιώνονται αισθητά, όπως  για την Πορτογαλία, , η οποία είχε την ισχυρότερη τριμηνιαία ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και εδώ στην Ιταλία η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων έχει αρχίσει να επανακάμπτει.
Τα θετικά αυτά σημάδια όμως δεν θα πρέπει να μας υφυσηχάζουν. Αντίθετα δεν θα πρέπει να χάσουμε την αποφασιστικότητα μας αλλά να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις.  Επειδή είμαστε ακόμη πολύ μακριά από εκεί που θέλουμε να είμαστε .
Και ειδικά όταν πρέπει να κερδηθεί η μάχη της ανεργίας στην Ευρώπη… Την προηγούμενη δεκαετία λάθος χειρισμοί επέτρεψαν την αύξηση τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού χρέους . Χρηματοπιστωτικές φούσκες, υπέρογκος δημόσιος  τομέας αλλά και ευάλωτες τράπεζες ταλαιπώρησαν επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» . Τι μπορούμε και τι πρέπει να γίνει; Όπως ανέφερε:
-    να προχωρήσει η μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ
-    Να καταστεί πιο ευνοϊκό το καθεστώς (επενδυτικό και φορολογικό) για τις επιχειρήσεις
-    Να καθιερωθούν πολιτικές για την προσέλκυση περισσότερων γυναικών και ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας και τέλος
-    - Να σκεφτούμε προσεκτικά την πολιτική που θα ακολουθήσουμε στον τομέα της μετανάστευσης για τα επόμενα 20 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης