Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τράπεζα Κύπρου: Στα σκαριά σχέδιο για την αποδέσμευση μέρους των ανασφάλιστων καταθέσεων - Σε συνδυασμό με την έξοδο της τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Στα σκαριά σχέδιο για την αποδέσμευση μέρους των ανασφάλιστων καταθέσεων - Σε συνδυασμό με την έξοδο της τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης
Σχέδιο για την αποδέσμευση μέρους των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου, σε συνδυασμό με την επικείμενη έξοδό της από το καθεστώς εξυγίανσης,  επεξεργάζονται οι αρμόδιες κυπριακές αρχές.
Μέχρι στιγμής, το σχέδιο προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα απευθύνονται στην αρμόδια επιτροπή με αποδεικτικά στοιχεία ότι οι ανασφάλιστες τους καταθέσεις αποτελούν κεφάλαιο κίνησης, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
‘Έως ότου ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, τα  υπόλοιπα χρήματα θα μείνουν δεσμευμένα.
Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για την έκδοση πιστοποιητικών κατάθεσης για τα χρήματα που θα είναι δεσμευμένα, τα οποία θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, ωστόσο προς το παρόν υπάρχουν αντιδράσεις.
Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στα σχέδια για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «εμπορική» και «κτηματική», η  θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στην τηλεόραση του ΡΙΚ. «Μια τέτοια κίνηση», είπε, «θα πρέπει να μελετηθεί στη βάσει ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, μετά την έξοδο της τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε με την Τρόικα και η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται βεβιασμένα.
Χθες η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι, η  μελέτη του σχεδίου για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου θα είναι μέρος του συνολικού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας που θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου
Η ευθύνη της υιοθέτησης και διαχείρισης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης θα περιέλθει στα χέρια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που θα προκύψει από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της μελέτης για διαχωρισμό της Τράπεζας, ούτε ετέθη ούτε και τίθεται θέμα μεταφοράς των οικιστικών δανείων ιδιωτών, που είναι και η πλειοψηφία των πελατών της Τράπεζας, στην τράπεζα αναπτύξεως.
Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου παραμένει επικεντρωμένο στον κύριο στόχο του, αυτόν της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Τράπεζας στην κυπριακή οικονομία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης