Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές - Χρειάζεται αλλαγή πολιτικών για να πετύχει το πρόγραμμα - Είμαστε περήφανοι που συμμετίχαμε στην κυβέρνηση - Με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά

tags :
Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές - Χρειάζεται αλλαγή πολιτικών για να πετύχει το πρόγραμμα - Είμαστε περήφανοι που συμμετίχαμε στην κυβέρνηση - Με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά
"Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται", δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Φώτης Κουβέλης. "Αλλαγή πολιτικών όχι για να ξηλωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής, ούτε να διαγραφεί δήθεν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά με στόχο να πετύχει το πρόγραμμα", επισημαίνει ο ίδιος.
Μιλώντας στο "'Έθνος της Κυριακής", αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης χάριν της πολιτικής σταθερότητας.
"Η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος. [..] Με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά", συμπληρώνει.
ην ανάγκη να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά να αλλάξει το μείγμα των πολιτικών που ακολουθεί η δικομματική κυβέρνηση, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, "η δικομματική πλέον κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην εφαρμογή ανεφάρμοστων μέτρων. Δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους την ίδια στιγμή που η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, είναι παρούσες"
Για την κινητικότητα σημειώνει πως η βίαιη μετατροπή της κινητικότητας από ζωτικής σημασίας μέτρο σε μέσο οριζόντιων και χωρίς αξιολόγηση απολύσεων, συνιστά οπισθοδρόμηση. Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που καταλογίζονται στον κ. Μανιτάκη, τονίζει ότι αυτές οφείλονταν στους υπουργούς των επί μέρους υπουργείων που δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους να προωθηθούν οι πειθαρχικές υποθέσεις και οι υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμοί.
"Όσο συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν πέρασε η πρόθεση της τρόικας να μετατρέψει τις απολύσεις σε ενσάρκωση της διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ΔΗΜΑΡ είναι περήφανη για την συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Θυμηθείτε ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη. Δώσαμε λύση για την πολιτική σταθερότητα. Λειτουργήσαμε υπεύθυνα", καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης