Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σοκ και δέος – Εάν οι τρελοί του ΝΑΤΟ πάνε Ουκρανία… τότε ετοιμαστείτε κραχ -36% ή κάτω από 900 μον. το χρηματιστήριο

Σοκ και δέος – Εάν οι τρελοί του ΝΑΤΟ πάνε Ουκρανία… τότε ετοιμαστείτε κραχ -36% ή κάτω από 900 μον. το χρηματιστήριο
Οι τρελοί του ΝΑΤΟ σε αμόκ... θέλουν να αποτρέψουν την ήττα της Ουκρανίας και την νίκη της Ρωσίας - Στρατηγικό παίγνιο μπλόφας ή ωμή τρελή πραγματικότητα;
Εάν οι τρελοί του ΝΑΤΟ πάνε Ουκρανία… τότε ετοιμαστείτε κραχ -36% και κάτω από τις 900 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο.
Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία – δεν είναι λίγοι υπολογίζεται ότι τα Ουκρανικά παρακολουθούν πάνω από 2,5 εκατ έλληνες ίσως τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον πανικό του ΝΑΤΟ.

Τα δύο σενάρια από το χάος… έως την αποτροπή της τελευταίας στιγμής

Θα πάρουμε δύο σενάρια στο Ουκρανικό που θεωρούμε ότι θα είναι καταλύτης για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Όλα ξεκίνησαν από τον Macron τον γάλλο Πρόεδρο που είπε ότι θα σταλεί στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ…
Βλέποντας την κατάρρευση της Ουκρανίας... οι Δυτικοί – ο Ουκρανικός στρατός έντρομος υποχωρεί σε όλο το μέτωπο – αν και σε κάποιες περιοχές προβάλει ακόμη αντίσταση όπου υπάρχουν πυρομαχικά.
Εάν η Δύση διαπιστώσει ότι η Ουκρανία πέφτει και οδηγείται σε ταπεινωτική ήττα το ΝΑΤΟ – κάποιες χώρες των Προθύμων – θα στείλουν στρατό.
Αυτό θα οδηγήσει σε βίαιη – στην κυριολεξία – σύγκρουση με την Ρωσία όπου τελικά το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί.
Το ερώτημα είναι πόσο στρατό θα στείλει το ΝΑΤΟ γιατί εάν στείλει ελάχιστους στα δυτικά, άνευ ουσίας... δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο. 
Εάν στείλει όμως Ταξιαρχίες στο μέτωπο… τότε σίγουρα οι Ρώσοι θα απαντήσουν με απόλυτα σκληρό τρόπο.
Στο σενάριο της σκληρής απάντησης το ελληνικό χρηματιστήριο θα χάσει το 36% της αξίας του και προσωρινά θα πέσει κάτω από τις 900 μονάδες.
Εάν θα πάνε στην Ουκρανία, οι τρελοί του ΝΑΤΟ... θα το δούμε εντός 2 μηνών... οπότε υπομονή.


Αποτροπή της τελευταίας στιγμής

Εάν το ΝΑΤΟ τελικά δειλιάσει ή μπλοφάρει σενάριο πιθανό – και στις δύο εκδοχές δηλαδή δειλίας ή μπλόφας, απλά το χρηματιστήριο θα διορθώσει για άλλους λόγους εκτός Ουκρανίας.
Στο σενάριο αυτό το ελληνικό χρηματιστήριο από τις 1424 μονάδες θα χάσει 200 με 250 μονάδες δηλαδή 1200 με 1.150 μονάδες μια φυσιολογική καλή διόρθωση και ακολούθως θα ξεκινήσει – μετά την διόρθωση – μια άνοδος για τις 1650 μονάδες που είναι ο στόχος για το 2024 ή και 1780 μονάδες εάν κερδίσει ο Trump πανηγυρικά στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Και τα δύο σενάρια είναι υπαρκτά, αφού οι τρελοί του ΝΑΤΟ και όχι η Ρωσία της λογικής μπορεί να κάνουν το μοιραίο λάθος λόγω του πανικού που τους έχει κατακλύσει, η Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο και Ουκρανία, Δύση και ΝΑΤΟ να είναι η πλευρά των ηττημένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης