Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεταβολές στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ΧΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεταβολές στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ΧΑ
Οι κανόνες των δεικτών θα ανανεωθούν ώστε να ενσωματώνουν την αλλαγή του κριτηρίου τελικής κατάταξης των εταιρειών κατά τη τακτική αναθεώρηση της σύνθεσης τους
Το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell με γνώμονα την συνεχή αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης και υπολογισμού των δεικτών, μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Δεικτών ΧΑ, ανακοινώνουν αλλαγές στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ΧΑ.
Πιο συγκεκριμένα, οι κανόνες των δεικτών θα ανανεωθούν ώστε να ενσωματώνουν την αλλαγή του κριτηρίου τελικής κατάταξης των εταιρειών κατά τη τακτική αναθεώρηση της σύνθεσής τους.
Η τελική κατάταξη των εταιρειών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τη «Μέση Συνολική Κεφαλαιοποίηση» του τελευταίου μήνα της εκάστοτε περιόδου αξιολόγησης σε αντικατάσταση της «Συνολικής Κεφαλαιοποίησης» τη τελευταία εργάσιμη ημέρα που ισχύει σήμερα.
Οι αλλαγές έχουν άμεση εφαρμογή και θα ισχύσουν κατά την επόμενη τακτική αναθεώρηση της σύνθεσης των Δεικτών FTSE/ΧΑ, κατά την οποία θα ληφθεί υπόψη η «Μέση Συνολική Κεφαλαιοποίηση» του μηνός Απριλίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης