Χρηματιστήριο

Σε υψηλά 4 μηνών η ΕΛΧΑ

Σε υψηλά 4 μηνών η ΕΛΧΑ
Η αγορά "θυμήθηκε" και πάλι την πιο υποτιμημένη μετοχή του ομίλου Viohalco
Στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες έκλεισε η μετοχή της ΕΛΧΑ στο +6,84% στα υψηλά 4 μήνών 
Η κεφαλαιοποίηση της ανήλθε στα 762 εκατ. ευρώ.
Η αγορά "θυμήθηκε" και πάλι την πιο υποτιμημένη μετοχή του ομίλου Viohalco.
Άλλωστε, μπορεί να είχε μειωμένη λειτουργική κερδοφορία στο 9μηνο του 2023, αλλά η διοίκηση κατάφερε να βελτιώσει το κεφάλαιο και να μειώσει τον καθαρό δανεισμό.
Μείωσε επενδύσεις, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη βελτίωσης της παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ χαμηλότερη ήταν η ανάγκη για κεφάλαιο κίνησης και επιθυμεί να μειώσει περαιτέρω την εν λόγω ανάγκη.
Οι τόκοι ήταν υψηλοί και επηρέασαν τα αποτελέσματα.
Οι επενδύσεις που γίνονται είναι στοχευμένες και αφορούν στη βελτίωση της δυναμικότητας και στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Στα υψηλά 3μήνου και η Viohalco με κέρδη +4,54% που εκτός τις συμμετοχές της, προετοιμάζει την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι η Viohalco κατέχει το 79,78% της Cenergy η οποία έχει αποτίμηση 1,35 δισ. ευρώ, άρα η συμμετοχή της αξίζει 1,08 δισ. ευρώ.
Κατέχει επίσης το 87,78% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που αποτιμάται στα 762 εκατ. ευρώ, επομένως η συμμετοχή της αξίζει 670 εκατ. ευρώ.
Αθροιστικά οι δύο συμμετοχές αξίζουν 1,75 δισ. ευρώ και η αποτίμηση της Viohalco είναι στα 1,43 δισ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως σήμερα η Viohalco αποτιμά με έκπτωση τη συμμετοχή της σε δύο εισηγμένες εταιρείες και ο υποψήφιος μέτοχος παίρνει δωρεάν τη συμμετοχή στη Noval και ό,τι ακόμα έχει εκτός χρηματιστηρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης