Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στη UniCredit επίσημα το 8,97% της Alpha bank - Πέρασε το πακέτο μέσω ΧΑ

Στη UniCredit επίσημα το 8,97% της Alpha bank - Πέρασε το πακέτο μέσω ΧΑ
Η συναλλαγή αφορά 211,13 εκατ. μετοχές, ενώ έχουν γίνει και άλλα πακέτα στη μετοχή συνολικού όγκου 226,1 εκατ. τεμάχια στην ίδια τιμή όλα
Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης έγινε μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής η πώληση του 9% της Alpha Bank από τo TXΣ στη UniCredit στη συμφωνημένη τιμή 1,39 ευρώ ανά μετοχή και με συνολική αξία 293,4 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή αφορά 211,13 εκατ. μετοχές, ενώ έχουν γίνει και άλλα πακέτα στη μετοχή συνολικού όγκου 226,1 εκατ. τεμάχια στην ίδια τιμή όλα.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμφώνησε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Alpha Bank, ήτοι 211.138.299 κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,9781% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha, στην UniCredit S.p.A
Η Συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μετά από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που εκκίνησε το ΤΧΣ στις 30 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν της δεσμευτικής προσφοράς της UniCredit για την απόκτηση των Μετοχών, που ελήφθη από το ΤΧΣ την 23η Οκτωβρίου 2023.
Η UniCredit αγόρασε το σύνολο των Μετοχών έναντι ποσού 1,39 ευρώ ανά Μετοχή, που αντιστοιχεί σε αυξημένη τιμή (premium) κατά 9,4% σε σχέση με την ανεπηρέαστη (undisturbed) τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου 2023, που ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την λήψη της Προσφοράς, και σε μειωμένη τιμή (discount) κατά 0,4% στην τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 2023.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Lazard Frères SAS ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Rothschild & Co ενήργησε ως Σύμβουλος Στρατηγικής Αποεπένδυσης.
Η δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (UK) LLP και η δικηγορική εταιρεία ‘Κυριακίδης Γεωργόπουλος’ ενήργησαν ως εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι του ΤΧΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης