Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επιστρέφει στο Χ.Α. η Alpha Bank μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

tags :
Επιστρέφει στο Χ.Α. η Alpha Bank μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Αναμενόμενη η άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις και την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης χθες για τη μετοχή της Alpha Bank, σήμερα, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Η Alpha Bank ανακοίνωσε πως σε συνέχεια της από 23.10.2023 κοινής ανακοίνωσής της με την UniCredit S.p.A για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ρουμανία και την Ελλάδα (εφεξής η «Στρατηγική Συνεργασία») προβαίνει στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για κάθε σημαντική εξέλιξη στην υλοποίηση της Στρατηγικής Συνεργασίας. 
Σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά που υπεβλήθη στις 23.10.2023 από τη UniCredit S.p.A. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») για την αγορά, σύμφωνα με τη στρατηγική και τις διαδικασίες αποεπένδυσης του ΤΧΣ, του συνόλου των μετοχών που κατέχει σήμερα το ΤΧΣ στην Alpha Holdings, ύψους 9% είναι διαθέσιμες στην ανακοίνωση του ΤΧΣ στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ (https://hfsf.gr).

1_400.JPG

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να θέσει σε αναστολή την διαπραγμάτευση της μετοχής της Alpha bank, μετά την πρόταση για την απόκτηση του 9% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα που κατέθεσε η ιταλική τράπεζα UniCredit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης