Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αλλαγές στους Δείκτες - Αφαιρούνται οι μετοχές της Κλουκίνας-Λάππας λόγω χαμηλής διασποράς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αλλαγές στους Δείκτες - Αφαιρούνται οι μετοχές της Κλουκίνας-Λάππας λόγω χαμηλής διασποράς
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023…
Το Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποιεί, ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προς τους μετόχους της «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των δεικτών, οι μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» θα αφαιρεθούν από τις συνθέσεις των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν λόγω χαμηλής διασποράς (free float).
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη ΧΑ. Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τις συνθέσεις των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 38% και συντελεστή capping 1.0.

Δείκτης ATHEX Select Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με συντελεστή στάθμισης (free float) 56% και συντελεστή capping 1.0.

Δείκτης FTSE/ΧΑ Δείκτης Αγοράς Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

Δείκτης FTSE/XA Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 26% και συντελεστή capping 1.0.

Δείκτης FTSE/XA Κατασκευές και Υλικά Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης