Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ψυχραιμία στο ΧΑ +0,65% στις 1.314 μον... προσοχή δεν είναι ακόμη ώρα για διόρθωση - Σκληρή μάχη μεταξύ Eurobank - Εθνικής

Ψυχραιμία στο ΧΑ +0,65% στις 1.314 μον... προσοχή δεν είναι ακόμη ώρα για διόρθωση - Σκληρή μάχη μεταξύ Eurobank - Εθνικής
Οι αντοχές της αστείας χρηματιστηριακής αγοράς έχουν αυξηθεί οπότε το σκάσιμο της φούσκας δεν θα έρθει… άμεσα... - Κυριαρχεί ακόμη το ανοδικό σενάριο
Σχετικά Άρθρα
(upd13) Ψύχραιμες αντιδράσεις και αγοραστικές παρεμβάσεις ειδικά στην Εθνική τράπεζα, στον Μυτιληναίο, στην Aegean και στη Λάμδα... οδήγησαν σήμερα σε θετική τροχιά τον Γενικό Δείκτη, χωρίς όμως η αντίδραση μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση να είναι ισχυρή. 
Το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 1.314 μονάδες, με τη στήριξη των 1.300 μονάδων να δοκιμάζεται όμως την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ενώ η επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα με το 10ετές να έχει φθάσει στο 3,82% είναι συγκυριακή. 


Από τις τράπεζες... η μάχη στις κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ Εθνικής 5,74 δισ και Eurobank 5,74 δισ μονοπώλησε το ενδιαφέρον.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ενδοσυνεδριακά η Εθνική είναι στην πρώτη θέση αλλά προσπαθεί να απάντησει η Eurobank που είναι λίγο πίσω...

Στον FTSE 25 η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε ανοδικά.... με τη Λάμδα, τον Τιτάνα, τον Μυτιληναίο και την Aegean να ξεχωρίζουν... ωστόσο σημειώθηκαν και σποραδικές πωλήσεις... 
Ο Μυτιληναίος πάνω από τα 37 ευρώ, θα τον δούμε προσεχώς στα 40 ευρώ και ακολούθως στα 42 ευρώ ...


Η διόρθωση που έλαβε χώρα δεν είναι ανησυχητική…

Τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο στις 2 Αυγούστου έκλεισε με λελογισμένες απώλειες… στην αρχή είδαμε ταραγμένους μικρομετόχους…αλλά στο τέλος επικράτησε η ψυχραιμία...
Ωστόσο, πολλές μετοχές είναι φούσκα και το χρηματιστήριο είναι αστεία φούσκα.
Οι αντοχές της αστείας χρηματιστηριακής αγοράς έχουν αυξηθεί οπότε το σκάσιμο της φούσκας δεν θα έρθει… γρήγορα…
Πιστεύουμε ότι θα έρθει πέριξ των 1.500 μονάδων όπου η αγορά θα χάσει από 300 έως 400 μονάδες.
Επίσης, έως το τέλος του 2024 θα έχει φθάσει στις 2.000 μονάδες.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη -0,50% και τον Γενικό Δείκτη -0,04%.
Την πρώτη ώρα της συνεδρίασης η αγορά δέχτηκε πιέσεις, με τον γενικό δείκτη να φτάνει έως το -0,53%, ενώ μετά τις 11:45 το πρόσημο έγινε θετικό, με τη βοήθεια της αλλαγής του κλίματος για πολλές μετοχές.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε ανοδικά +0,65% στις 1.314 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.316,06 μονάδες και χαμηλό τις 1.298,97 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 88 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 21 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 13,5 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης στις 1.314 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 1.300 μονάδες και ακολουθούν οι 1.280 και οι 1.250 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται στις 1.350 μονάδες και ακολουθούν οι 1.380 και οι 1.400 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτη στις 1.078 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 1.050 μονάδες και ακολουθούν οι 1.000, οι 950 μονάδες και ακολουθούν οι 930 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 1.120 μονάδες και ακολουθούν οι 1.150, οι 1.180, οι 1.200 και οι 1.250 μονάδες.

Πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,82% - Το spread με την Ιταλία στις -30 μ.β.

Πωλήσεις καταγράφηκαν σήμερα 3/8 στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αναζητούν διαφορετικά assets προς τοποθέτηση.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,82% και το 10ετές ιταλικό 4,25% με το μεταξύ τους spread στις -43 μονάδες βάσης.
Από την άλλη, στα αμερικανικά ομόλογα καταγράφεται βελτίωση, μετά τις χθεσινές πωλήσεις, με το 10ετές στο 4,14% και το 2ετές στο 4,87%, με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει.
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Οι επενδυτές αναμένουν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας μετά από 13 χρόνια, αν και τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή ως τίτλοι με επενδυτική βαθμίδα και αυτό που υπολείπεται είναι η επίσημη σφραγίδα από έναν ξένο οίκο.
Έχουμε αναλύσει ότι για την αγορά ομολόγων η επενδυτική βαθμίδα… δεν θα έχει ουσιώδεις διαφορές κυρίως γιατί ήδη η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα Πανδημίας μέσω του οποίου αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ., σχεδόν το 45% των ομολόγων σε κυκλοφορία…
Το πρόγραμμα Πανδημίας προσομοιάζει με ποσοτική χαλάρωση, η Ελλάδα δεν μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς ρήτρα είναι η επενδυτική βαθμίδα….
Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο η ΕΚΤ με το Πρόγραμμα Πανδημίας που αποτελεί μια παραλλαγή της ποσοτικής χαλάρωσης παραβίασε τους κανόνες της… και αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικά ομόλογα…
Η ΕΚΤ συντηρεί τις αγορές ομολόγων μέσω των επανεπενδύσεων, δηλαδή ομολόγων που λήγουν και η ΕΚΤ τα επανεπενδύει..
Το Πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος του 2024… και υπάρχουν σκέψεις στην ΕΚΤ να καταργήσει το πρόγραμμα αυτό νωρίτερα… αφού η Πανδημία δεν υφίσταται και είναι ακραίος ετεροχρονισμός…
Ουσιαστικά για την Ελλάδα δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση γιατί ότι θα χάσει από το σκέλος των επανεπενδύσεων θα το κερδίσει με την επενδυτική βαθμίδα που θα αποκτήσει προσεχώς…
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος στις εκθέσεις βιωσιμότητας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει μη βιώσιμο.
Ωστόσο, θα υπάρξουν ανακατανομές σε νέους επενδυτές, θα τοποθετηθούν νέοι επενδυτές που λόγω της απουσίας investment grade δεν μπορούσαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα και τίποτε άλλο.

Στα 247,2 εκατ τα κέρδη Α΄ 6μήνου 2023 του ΟΤΕ οριακή αύξηση 4,7%... 

Στα 111,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ΟΤΕ το β' 3μηνο του 2023, ελαφρώς βελτιωμένα κατά 4,8% ενώ τα κέρδη πρώτου 6μήνου 2023 ανήλθαν στα 247,2 εκατ ευρώ
Το β’ τρίμηνο του 2023, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE αυξήθηκαν κατά 1,1% και διαμορφώθηκαν σε 854,1 εκατ. ευρώ.
Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% στα 786,6 εκατ., καθώς η πτώση στις υπηρεσίες λιανικής σταθερής αντισταθμίστηκε από τις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή και στις υπηρεσίες ICT.
Στην Ρουμανία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11,4% και διαμορφώθηκαν στα 69,3 εκατ., αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό, όπως και στο προηγούμενο τρίμηνο, την παύση της παροχής υπηρεσιών MVNO σε πελάτες FMC, που άρχισε να φθίνει το δεύτερο μισό του 2022, προωθητικές ενέργειες για τη συγκράτηση της πελατειακής βάσης, και την επίδραση από τη μείωση στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας.
Image
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με κόστη αναδιοργάνωσης (κυρίως Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης), αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σύγκριση με το Β’ τρίμηνο του 2022 και διαμορφώθηκαν σε 507,3 εκατ., καθώς η αύξηση στα άμεσα κόστη λόγω της ενίσχυσης των εσόδων αντιστάθμισε τις εξοικονομήσεις σε άλλες περιοχές κόστους, ιδίως στα έξοδα προσωπικού.
Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) του Ομίλου μειώθηκε κατά 1,8% στα 326,8 εκατ., με το περιθώριο να διαμορφώνεται σε 38,3%.

H Intrakat σε ΑΜΚ 200 εκατ εάν πάρει την Αττική Οδό

Η Intrakat όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου….
Έχει τις δυνατότητες, το Ταμείο να υλοποιήσει τα πλάνα της…
Ωστόσο όταν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για την Αττική Οδό τέλη Σεπτεμβρίου 2023… και αποδειχθεί ότι πλειοδότησε το σχήμα της Intrakat… τότε θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ ευρώ τουλάχιστον….
Πάντως συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι φαβορί είναι η Macquarie και εσχάτως υπάρχουν ενδείξεις και για τον Μυτιληναίο ότι μέσω της Vinci… υπέβαλλε δυνατή προσφορά…

Η Ellington τα έκανε μαντάρα και επιχειρεί… να αποκαταστήσει το όνομα της…

Η αμερικανική Ellington τα έκανε μαντάρα στην εμπλοκή και διαχείριση της Attica bank.
Έχουμε επισημάνει ότι η Thrivest έχει δίκιο που ενίσταται, έχει 100% δίκιο… και πληροφορούμαστε ότι κάτι ετοιμάζει η αμερικανική Ellington … για να κλείσει το κεφάλαιο Ελλάδα και να αποκαταστήσει το όνομα της…

Η Attica bank… θα έχει αξία στο χρηματιστήριο 1 δισεκ. τέλος του 2024

Η Attica bank από 550 εκατ σήμερα θα έχει αξία 1 δισεκ. στο τέλος του 2024…
Για να έχει αξία 1 δισεκ. θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τριπλή συγχώνευση με Παγκρήτια και HSBC και επίσης να προχωρήσει η διαδικασία του Ηρακλή 3…
Προφανώς στο β΄ τρίμηνο 2024 θα ανακοινωθεί νέα αύξηση κεφαλαίου 300 με 350 εκατ από την νέα τράπεζα…

Πτώση στη Wall, λόγω ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το sell off που προκάλεσε στη συνεδρίαση της 2ας Αυγούστου η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τη Fitch Ratings.
Υπενθυμίζεται πως ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναθεώρησε επί τα χείρω το αξιόχρεο των ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ+… προκαλώντας τριγμούς και αντιδράσεις.
Ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις των τίτλων χρέους του αμερικανικού Δημοσίου έχουν πάρει την ανιούσα… στέλνοντας τις τιμές των μετοχών, ως είθισται, στο κόκκινο.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,26%, στις 35.190 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει μείωση -0,3%, στις 4.500 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί -0,1%, στις 13.975 μονάδες

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα 3/8 οι ασιατικές αγορές, προσπαθώντας να ανακάμψου από τις ισχυρές απώλειες της 2ας Αυγούστου, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch.
Αναλυτικά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,54%, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,29% και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,38%. Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,68% και ο Topix έχασε επίσης 1,45%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,58%, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 0,36%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,09%.

Πτωτικά οι ευρωαγορές

Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Bank of England.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,88% στις 7.495 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,05% στις 15.850 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,99% στις 7.240 μονάδες.

Θετικά οι τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Θετικά έκλεισαν οι τράπεζες, με τις συναλλαγές όμως σε χαμηλά επίπεδα και την Eurobank αδύναμη.
Η Εθνική έκλεισε στα 6,28 ευρώ, με άνοδο +2,61% με όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 5,74 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,61 ευρώ, με άνοδο +1,39%, με όγκο 6,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,78 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είνα ι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,4860 ευρώ, με άνοδο +0,87%, με όγκο 2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 4,35 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 1,5490 ευρώ, αμετάβλητη και όγκο 3,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 5,74 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 2,79 ευρώ, με πτώση -0,71% και κεφαλαιοποίηση 1,24 δισεκ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank βρίσκεται στα 12,66 ευρώ, με άνοδο +2,10% και κεφαλαιοποίηση 566 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,0660 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 16,95 ευρώ, με άνοδο +0,89% και κεφαλαιοποίηση 338 εκατ. ευρώ.

Μικτά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με χαμηλές συναλλαγές.
Η Coca Cola έκλεισε στα 26,34 ευρώ, με πτώση -0,30% και κεφαλαιοποίηση στα 9,81 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 14,35 ευρώ, με άνοδο 0,28% και αποτίμηση 6,11 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 10,48 ευρώ, με άνοδο +0,58% και αποτίμηση 4 δισ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 15,48 ευρώ, με πτώση -1,09% και αποτίμηση 5,72 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 19,06 ευρώ, με άνοδο +2,36% και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισ. ευρώ.
Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 13,96 ευρώ, με άνοδο +0,72% και κεφαλαιοποίηση 1,44 εκατ. ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 17,35 ευρώ, με άνοδο +0,58% και κεφαλαιοποίηση 2,04 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,19 ευρώ, με πτώση -0,12% και κεφαλαιοποίηση 2,50 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 22,14 ευρώ, με πτώση -0,81% και κεφαλαιοποίηση 2,50 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 26,62 ευρώ, με άνοδο +0,08% και κεφαλαιοποίηση 3,78 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 37,12 ευρώ, με άνοδο +2,20% και κεφαλαιοποίηση 5,3 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,79 ευρώ, με άνοδο +0,30% και κεφαλαιοποίηση 723 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 2,1850 ευρώ, με άνοδο +0,46% και κεφαλαιοποίηση 856 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 4,10 ευρώ, με άνοδο +0,12% και κεφαλαιοποίηση 131 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,82% - Το spread με την Γερμανία στις 132 μ.β.

Ήπιες πωλήσεις καταγράφονται σήμερα 3/8 στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,82% και το 10ετές ιταλικό 4,25% με το μεταξύ τους spread στις -43 μονάδες βάσης.
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10 ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 128 μονάδες βάσης από 132 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το benchmark, σήμερα διαμορφώνεται στις 73 μονάδες βάσης.
Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1.030 μονάδες βάσης.
Θυμίζουμε ότι τα επίπεδα ρεκόρ μετά το PSI+ στην Ελλάδα σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου του 2015 στις 8700 μ.β.
Το CDS δουλεύει ως εξής….
Για κάθε 10 εκατ δολάρια έκθεση σε ελληνικό χρέος, ένας επενδυτής που θέλει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο χώρας αγοράζει ένα παράγωγο το CDS και πληρώνει π.χ. για την Ελλάδα σήμερα απόδοση 0,73% ή 73 χιλ. δολάρια ασφάλιστρο ανά 10 εκατ δολ. επενδυτική θέση στο ελληνικό χρέος.
Το spread Ελλάδος – Ιταλίας βρίσκεται στις -32 μονάδες βάσης.
Έναντι της Πορτογαλίας το spread με την Ελλάδα διαμορφώνεται στις 60 μονάδες βάσης.

Πωλήσεις στα ομόλογα της Ευρωζώνης

Πωλήσεις καταγράφονται σήμερα 3/8 στα ομόλογα της Ευρωζώνης.
Το Ιταλικό 10ετές διαμορφώνεται σήμερα 28 Ιουλίου του 2023 στο 4,25%.
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται σήμερα 3/8/2023 στο 2,54%..
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής….
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση στο 2,96% με το ιστορικό χαμηλό -0,333% σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 3,30% με ιστορικό χαμηλό στο -0,062% που σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020.
Το Ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 3,61% με το ιστορικό χαμηλό στο -0,02% που σημειώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020.
Στην Ιταλία το 10ετές ομόλογο λήξης 1η Αυγούστου του 2029 έχει απόδοση 4,25% και με ιστορικό χαμηλό 0,4260% στις 12 Φεβρουαρίου του 2021.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,32% και η τρέχουσα απόδοση του είναι 3,66%.
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 στο 0,088%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης