Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δέκα πράγματα που δεν αρέσουν στο χρηματιστήριο αλλά λόγω της αγοραστικής υστερίας, επισκιάζονται αλλά… ο πόνος έρχεται

Δέκα πράγματα που δεν αρέσουν στο χρηματιστήριο αλλά λόγω της αγοραστικής υστερίας, επισκιάζονται αλλά… ο πόνος έρχεται
Πιστεύουμε ότι μόνο δύο οίκοι μπορούν να αναβαθμίσουν την Ελλάδα η Scope στις 4 Αυγούστου ή η Standard and Poor’s στις 20 Οκτωβρίου 2023… ειδάλλως ο στόχος της αναβάθμισης μετατίθεται για τις αρχές του 2024…
Στο ελληνικό χρηματιστήριο, τα αρνητικά νέα επισκιάζονται…
Κυριαρχεί η αγοραστική υστερία, οι επενδυτές αγοράζουν ωσάν να μην υπάρχει αύριο, ένα φαινόμενο που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε επενδυτικό πόνο…
Τελικά κανείς δεν εκπαιδεύεται κανείς δεν μαθαίνει από τα λάθη, το χρήμα σε τυφλώνει και η τύφλωση σε κάνει να προσπερνάς όλα τα προειδοποιητικά σημάδια…

Δέκα πράγματα που δεν αρέσουν στο χρηματιστήριο

1)Το ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει προς τις 1.380 με 1500 μονάδες… και συμπεριφέρεται ωσάν να μην υπάρχει αύριο…
Όχι δεν είναι η προοπτική αλλά η απληστία του χρήματος που οδηγεί τους επενδυτές… αγνοώντας τους κινδύνους…

2)Η Ελλάδα θα μπει στον ενάρετο κύκλο… και ξεχνάμε ότι την προηγούμενη 4ετία η ίδια κυβέρνηση ήταν της ΝΔ που υιοθέτησε τον σπάταλο κύκλο…
Οι πρώτες ανακοινώσεις Χατζηδάκη του νέου υπουργού Οικονομικών ήταν μετριότητα, έδειξαν φόβο για την επενδυτική βαθμίδα και καμία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία…

3)Η Ελλάδα ποντάρει στην αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα η οποία έχει σχεδόν προεξοφληθεί.
Δεν μας αρέσει που θεωρείται αυτό το γεγονός ως εθνικός στόχος ή σταθμός στην ελληνική οικονομία αφού… η επίδραση του γεγονότος αυτού… έχει τακτοποιηθεί από το 2020 από την ΕΚΤ με το πρόγραμμα Πανδημίας όπου αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικού χρέους…
Πιστεύουμε ότι μόνο δύο οίκοι μπορούν να αναβαθμίσουν την Ελλάδα η Scope στις 4 Αυγούστου ή η Standard and Poor’s στις 20 Οκτωβρίου 2023… ειδάλλως ο στόχος της αναβάθμισης μετατίθεται για τις αρχές του 2024…

4)Δεν μας αρέσει που οι τράπεζες έχουν εκτιναχθεί χρηματιστηριακά στηριζόμενες στο Euribor 3 μηνών που προσεχώς θα φθάσει στο 4% για να επιτυγχάνουν εκρηκτικά κέρδη.
Οι τράπεζες ακολουθούν παθητική διαχείριση στους ισολογισμούς τους… δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο αφού τα δάνεια που χορηγούν είναι ελάχιστα και με περιθώριο κέρδους 6,5% ή και 7%...

5)Δεν μας αρέσει το γεγονός ότι θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και από τα 54 δισεκ. που επένδυσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε κεφάλαια και funding gap… θα πάρει πίσω 4 δισεκ. και αυτό το ελληνικό κράτος θα το βαφτίσει επιτυχία… όχι δεν είναι επιτυχία… αποτυχία είναι…

6)Θεωρούμε αδιανόητο το ελληνικό χρέος να έχει φθάσει στα 403 δισεκ. προσεχώς στα 410 δισεκ. και με λογιστικά τρικ και πληθωρισμό να μιλάμε για βελτίωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ… χωρίς ο αριθμητής να έχει μειωθεί στο ελάχιστο…
Αυτό δείχνει ότι είμαστε σπάταλο κράτος…
Τα πρωτογενή πλεονάσματα επιστρέφουν... και η σπατάλη τελειώνει... αυτό μας αρέσει...

7)Δεν μας αρέσει που ενώ κυοφορείται εδώ και 16 μήνες το deal πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ακόμη δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα…
Τι συμβαίνει;
Ή οι όροι των ελληνικών τραπεζών δεν αρέσουν ή ο υποψήφιος επενδυτής… θεωρεί ότι αγοράζει ακριβά στα 22,90 ευρώ…

8)Δεν μας αρέσει που ο ΟΤΕ δεν ξεκολλάει από την ζώνη των 15 ευρώ αλλά όταν θα έρθει η διόρθωση… ο ΟΤΕ θα αποδειχθεί κλασσικό αμυντικό χαρτί…

9)Δεν μας αρέσει που ο Ελλάκτωρ έχει 861 εκατ κεφαλαιοποίηση χωρίς να έχει καμία εταιρία… και η Intrakat είναι η μισή εταιρία… με όρους χρηματιστηριακής αξίας.
Θεωρούμε ότι η Intrakat αξίζει πολλαπλάσια από τον Ελλάκτωρ.

10) Πολλοί τηλεφωνούν στο BN και μας ρωτούν τι να αγοράσουμε… λέγοντας δεν θέλουμε ούτε εάν ευρώ ρευστότητα…
Ουδείς έμαθε από το παρελθόν…. Όταν επαναλαμβάνονται τα λάθη… το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο λάθος αλλά σε αυτόν που κάνει το συνεχιζόμενο λάθος…

O πόνος θα έρθει και θα είναι επώδυνος για τους άπληστους επενδυτές…

Οι Σειρήνες σας καλούν αγοράστε… μετοχές, αγοράστε τράπεζες, αγοράστε τα πάντα… αλλά να θυμάστε όταν θα συμβεί το μοιραίο όλοι θα δηλώσουν αποποίηση ευθύνης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης