Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πώς ο προηγούμενος εργοδότης (Nestor Advisors) αξιολογεί μέλος της ΕΧΑΕ και εκτελεί σεμινάρια στην Ελλάδα

Πώς ο προηγούμενος εργοδότης (Nestor Advisors) αξιολογεί μέλος της ΕΧΑΕ και εκτελεί σεμινάρια στην Ελλάδα
Μια ωραία πτυχή της…. «ελληνικής» εταιρικής διακυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
H αξιολόγηση των μελών ενός διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί μετά τα πληρωμένα σεμινάρια ή στηρίζεται και στην προηγούμενη επαγγελματική απασχόληση του μέλους στον εξωτερικό σύμβουλο;
Το ερώτημα αυτό προκύπτει διότι η ΕΧΑΕ στο τελευταίο της πρακτικό μας ενημερώνει ότι ο εξωτερικός σύμβουλος αξιολόγησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΧΑΕ, η αγγλική Nestor Advisors Ltd προχώρησε σε “ανεξάρτητη αξιολόγηση” των μελών του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνοντας συνεντεύξεις, συγκεντρώνοντας έγγραφα κ.ά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η αγγγλική εταιρεία Νestor Advisors Ltd, η τελευταία ως εξωτερικός σύμβουλος “πραγματοποίησε ανεξάρτητη αξιολόγηση σε σύγκριση με τις διεθνείς πρακτικές άλλων διεθνών χρηματιστηρίων για την βέλτιστη διαμόρφωση της δομής του διοικητικού συμβουλίου και τις εκθέσεις του εξωτερικού συμβούλου “Stanton Chase Int. στον οποίο ανατέθηκε το έργο εντοπισμού υποψηφίων που ανταποκρίνονται στα καθορισμένα κριτήρια”.
Η ίδια αγγλική εταιρεία, όμως, από κοινού με το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης διοργανώνει 2020-2023 ανά την επικράτεια σεμινάρια εταιρικής διακυβέρνησης.
Και η εκτελεστική αντιπρόεδρος του ΕΣΕΔ κ. Ξένια Καζόλη, τυγχάνει να είναι ανεξάρτητο μέλος της ΕΧΑΕ, δηλαδή αξιολογείται από την Nestor Advisors Ltd.
Mε άλλα λόγια ο εξωτερικός σύμβουλος -ο οποίος πληρώνεται από τους μετόχους της ΕΧΑΕ- αξιολογεί την καταλληλότητα του μέλους αφού έχει συνεργαστεί με το υπό αξιολόγηση μέλος κατά την διάρκεια των επί πληρωμή σεμιναρίων, για το οποία το bankingnews έχει κάνει πληθώρα αναφορών στο παρελθόν.
Υποθέτουμε, ότι στην “ανεξάρτητη αξιολόγηση” της Nestor Advisors για το μέλος του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ δεν προσμετράται ο αριθμός των τιμολογίων των σεμιναρίων, όπως και η προσέλευση εισηγμένων εταιρειών και στελεχών τους.
Τα περί “ανεξάρτητης αξιολόγησης”, όμως, καταρρίπτονται διότι υπάρχει και παρελθόν στην υπόθεση.

Πώς η αγγλική εταιρεία ήθελε να αποφύγει…. πιθανή σύγκρουση συμφερόντων

Η κα Καζόλη μέχρι το 2020, εργαζόταν στη Nestor Advisors ως ειδική σύμβουλος της.
Με την εκλογή της στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ, η εταιρεία αναφέρει ότι “προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, από κοινού συμφωνήθηκε ότι δεν θα εργαζόταν πλέον στην Nestor Advisors.
Η αγγλική εταιρεία ευχαρίστησε μάλιστα το στέλεχος της για την συμβολή της σε διάφορους πελάτες τα προηγούμενα χρόνια.
Τρία χρόνια πριν, όμως, κανείς δεν θα φανταζόταν στην αγγλική εταιρεία ότι θα προχωρούσαν στην αξιολόγηση της ως μέλος της ΕΧΑΕ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης