Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αστυφίδης (Ambrosia Capital): Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά και έχουν αποτυπωθεί στην πορεία του Χρηματιστηρίου

Αστυφίδης (Ambrosia Capital): Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά και έχουν αποτυπωθεί στην πορεία του Χρηματιστηρίου
Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών δεν ήταν υπερβολική, αφού η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σημαντικά χαμηλότερη των ομοειδών
Σχετικά Άρθρα
Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία έχει πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια και έχουν αποτυπωθεί και στην πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, διατύπωσε σε εκδήλωση ενημέρωσης των χρηματιστηριακών συντακτών ο Τάσος Αστυφίδης, διευθύνων σύμβουλος της Ambrosia Capital.
Μάλιστα ανέφερε πως θα ήταν κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια να ανατραπεί λόγω της αύξησης του πολιτικού ρίσκου που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η ανάπτυξη της χώρας, η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, η αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα είναι από τους βασικούς λόγους που οι ξένοι επενδυτές επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από χρόνια, σύμφωνα με τον κ.Αστυφίδη.
Η Ambrosia Capital με γραφεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα, παρακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και όπως είπε ο κ.Αστυφίδης, ακόμα και μέσα στην κρίση, είχαμε παρουσία στις ελληνικές μετοχές.
Τώρα παρατηρεί πως το κλίμα έχει αλλάξει και πως οι ξένοι επενδυτές εντόπισαν πριν μήνες τα πολύ καλά θεμελιώδη των ελληνικών μετοχών, αλλά και το discount των ελληνικών τραπεζών έναντι των ομοειδών.
Έτσι τοποθετήθηκαν στο Χ.Α. και παρά την αύξηση της αβεβαιότητας στο εξωτερικό, διατηρούν τις εκτιμήσεις τους.

Μάλιστα τονίστηκε πως η άνοδος των τραπεζικών μετοχών δεν ήταν υπερβολική, αφού η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σημαντικά χαμηλότερη των ομοειδών, ενώ η προοπτική μερίσματος και η απομάκρυνση πλέον της ανησυχίας για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις που υπήρχε στο παρελθόν και τις επηρέαζε, βοήθησε στη βελτίωση των αποτιμήσεων.
Η εκδήλωσης της Τρίτης 7 Μαρτίου της Ambosia Capital, συνέπεσε και με την ομιλία του προέδρου της FED με τους δημοσιογράφους να ρωτούν για το ύψος των εκτιμώμενων επιτοκίων και πόσο θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι ελληνικές μετοχές.
Τα στελέχη της Ambrosia ανέφεραν πως θα δυσκολευτούν οι μοχλευμένες εταιρείες, αλλά όσες έχουν ανάπτυξη και μπορούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος από τους τόκους, ή έχουν υψηλή ρευστότητα και προσφέρουν καλές μερισματικές αποδόσεις δεν έχουν λόγο να φοβούνται.
Από την άλλη στο περιβάλλον επιτοκίων ευνοούνται οι τράπεζες ειδικά οι ελληνικές που είναι σε αρχική φάση του πιστωτικού κύκλου.
Σίγουρα οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η σκληρή γλώσσα των τραπεζιτών αυξάνει τη μεταβλητότητα στις αγορές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης