Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από το «φρέσκο» χρήμα

ΧΑ: Συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από το «φρέσκο» χρήμα
Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από Τιτάν, Μυτιληναίο και Coca Cola για το 2022 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σχετικά Άρθρα
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και το φρέσκο χρήμα που εισρέει στην αγορά συντηρεί τα τρέχοντα επίπεδα.
Με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται μία ανάσα από τις 1.100 μονάδες μία συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών δε θα μπορούσε να αποκλειστεί σε συνδυασμό και με το εκτιμώμενο πτωτικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που έδειξε υποχώρηση μικρότερη των εκτιμήσεων επαναφέρει τα σενάρια για νέες αυξήσεις επιτοκίων και υπενθυμίζεται πως ο «πόλεμος» με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει.
Σήμερα ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στην Ελλάδα. 
Από την άλλη, παρά τη μεγάλη άνοδο των μετοχών στο Χ.Α. οι αποτιμήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβές, είτε συγκρινόμενες με την κερδοφορία που ανακοίνωσαν στο εννεάμηνο, είτε με την εκτιμώμενη για το 2023.
Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από Τιτάν, Μυτιληναίο και Coca Cola για το 2022 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά, καθώς μία διόρθωση θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες «εγκλωβισμού» σε επενδυτές που εισέρχονται με καθυστέρηση στην αγορά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η MIG, λόγω των πληροφοριών του ΒΝ για βελτίωση του τιμήματος της δημόσιας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εν μέσω επιθετικών σχολίων από αξιωματούχους της FED και της ΕΚΤ για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Παραμένουμε θετικοί για επιλεγμένες μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου όπως ΟΠΑ, Τιτάν, Jumbo, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει τα τρέχοντα επίπεδα και να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα και προς νέα υψηλά.

Beta
Μία ακόμα μέρα συσσώρευσης. Τα νέα υψηλά χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν και περιμένουμε πως η αγορά θα συνεχίσει την πλάγια κίνηση.

Κύκλος
Ο πληθωρισµός του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ διαµορφώθηκε στο 6,4%, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς, προκαλώντας νευρικότητα στους δείκτες της Wall Street. Στο ελληνικό χρηµατιστήριο, η αναµέτρηση του Γ.∆. µε τις 1.100 µονάδες είναι σε πλήρη εξέλιξη, µε την πλησιέστερη στήριξη να επισηµαίνεται στις 1.060 µονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης