Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βελτίωση μεγεθών το 2023 περιμένει η Τιτάν λόγω ΗΠΑ και Ελλάδος – Τι θα κάνει με μέρισμα και ίδιες μετοχές

Βελτίωση μεγεθών το 2023 περιμένει η Τιτάν λόγω ΗΠΑ και Ελλάδος – Τι θα κάνει με μέρισμα και ίδιες μετοχές
Αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση στο πλαίσιο παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξη εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά η διοίκηση της Τιτάν, σημειώνοντας τις θετικές προσδοκίες που έχει από την αγορά των ΗΠΑ αλλά και την ελληνική αγορά.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση ανέφερε πως αυτές οι δύο αγορά λόγω των μεγάλων έργων θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τα μεγέθη του ομίλου, ενώ από Αίγυπτο και Τουρκία τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά.
Η διοίκηση αναφέρθηκε στο υψηλό EBITDA που ανακοίνωσε για το 2022 (πάνω από 330 εκατ. ευρώ) και σημείωσε πως δεν περιμένει αύξηση στο χρηματοοικονομικό κόστος καθώς έχει κλειδώσει περίπου το 80% του δανεισμού της και η όποια επιβάρυνση από την αύξηση των επιτοκίων είναι μικρή για τον όμιλο.
Η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το μέρισμα στους επενδυτές, ενώ τόνισε και τις αγορές ιδίων μετοχών που στη συνέχει έχει στόχο να ακυρώσει τις ίδιες μετοχές.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για μηδενικό αποτύπωμα το 2050 θα προχωρήσει και σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών προκειμένου να γίνει πιο πράσινη.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση στις προηγούμενες παρουσιάσεις και στις τηλεδιασκέψεις είχε αναφερθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων που είχαν ως αποτέλεσμα και τη ζήτηση να διατηρήσουν ισχυρή και να καλύψει το αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος.
Παράλληλα με τις κινήσεις εξοικονόμησης κόστους και των συνθηκών στις αγορές κατάφερε να μειώσει το ενεργειακό κόστος.
Σύμφωνα με τα μη ελεγμένα αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,25 δισ. ευρώ και τα EBITDA τα 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021.
Επιπλέον ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2022 ήταν κάτω από 800 εκατ. ευρώ από 912 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του τρίτου τριμήνου, διαμορφώνοντας έτσι ένα δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA στις 2,4 φορές.
Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου.
Στο περιθώριο της παρουσίασης και σύμφωνα με αναλυτές που παρευρέθηκαν η διοίκηση μίλησε και για την αποτίμηση στο χρηματιστήριο, λέγοντας πως θεωρείται χαμηλή.
Αναλυτές σημειώνουν πως η τιμή της μετοχής είναι χαμηλή, αλλά το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τα αποτελέσματα έχει βελτιωθεί.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν κάτω από 11 ευρώ και σήμερα δοκιμάζει τα 15 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης