Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι λόγοι που μπορεί η Cenergy να δει τα 4,30 ευρώ ή άνοδο 30% σύμφωνα με την Ambrosia Capital

Οι λόγοι που μπορεί η Cenergy να δει τα 4,30 ευρώ ή άνοδο 30% σύμφωνα με την Ambrosia Capital
Το υψηλό ανεκτέλεστο βελτιώνει τα περιθώρια, αφού μπορεί πλέον να επιλέγει εκείνα τα έργα που έχουν καλύτερα περιθώρια
Σχετικά Άρθρα
Η ανάπτυξη που βιώνει ο ενεργειακός κλάδος ανά τον κόσμο και η θέση που διαδραματίζει η Cenergy στον τομέα των καλωδίων, στη μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων ώθησε την Ambrosia Capital στην έναρξη κάλυψης της μετοχής.
O αναλυτής Osman Memisoglu, με βαθιά γνώση σε πολλούς κλάδους και αρκετές εισηγμένες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ξεχωρίζει τη μετοχή και περιμένει 18% μέση σταθμισμένη ετήσια αύξηση πωλήσεων την περίοδο 2021-24 λόγω της ισχυρής απόδοσης του κλάδου των καλωδίων, χάρη στη δυναμική του ενεργειακού κλάδου στην Ευρώπη από τις δυνατότητες των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, όπου ο ανταγωνισμός έχει φτάσει στη μέγιστη παραγωγικότητα.
Δίνει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 4,30 ευρώ ήτοι περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα πάνω από 30%.
Ο κλάδος των σωλήνων επίσης αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη και περιμένει διπλασιασμών εσόδων το 2022.
Τα περιθώρια αναμένεται να βελτιωθούν από το 2023 με την εντυπωσιακή αύξηση του ανεκτέλεστου (1,75 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο), τα υψηλής απόδοσης έργα, ενώ το περιθώριο EBITDA αναμένεται να βελτιωθεί κατά 1,2% και στο 10,9% το 2023.
Μέσω των δύο κλάδων η Cenergy είναι στο σωστό δρόμο για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κλιμάκωση στο φυσικό αέριο (τόσο ως γέφυρα καυσίμων μέχρι να αυξηθεί η δυναμικότητα στις ανανεώσιμες και να είναι επαρκής) και τη χρήση υδρογόνου όπως αναφέρεται στο σχεδιασμό για μηδενικές εκπομπές ρύπων το 2050 (Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας).
Ο αναλυτής ασπάζεται την εκτίμηση που είχε δώσει η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας πως το υψηλό ανεκτέλεστο βελτιώνει τα περιθώρια, αφού μπορεί πλέον να επιλέγει εκείνα τα έργα που έχουν καλύτερα περιθώρια.
Έτσι σημειώνει την αύξηση του περιθωρίου EBITDA στο 11,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2022 από 8,1% στο δεύτερο τρίμηνο.
Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στη μονάδα υποβρυχίων καλωδίων Fulgor εξέλιξη που σύμφωνα με την Ambrosia είναι σωστή με βάση την έλλειψη στον κλάδο.
Για το σύνολο του 2022 περιμένει έσοδα 1,45 δισ. ευρώ από 1,054 δισ. ευρώ το 2021 και για το 2023 1,535 δισ. ευρώ.
Τα κέρδη ανά μετοχή από 0,12 ευρώ το 2021 θα ανέλθουν στα 0,35 ευρώ το 2022 και στα 0,40 ευρώ το 2023.
Με βάση την τρέχουσα τιμή το p/e για το 2022 είναι στις 9,3 φορές και για το 2023 στις 8 φορές.
Για το 2022 ο αναλυτής περιμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες 45 εκατ. ευρώ που θα αυξηθούν στα 80 εκατ. ευρώ το 2023 λόγω των επενδύσεων για αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας και θα υποχωρήσουν στα 60 εκατ. ευρώ το 2024.
Στην αποτίμηση η Ambrosia Capital δεν έχει συμπεριλάβει πιθανές επιχειρηματικές συμφωνίες όπως για παράδειγμα αυτή με την Orsted στις ΗΠΑ ή την επένδυση στο Βόλο για κατασκευή ανεμογεννητριών (το κυρίως σώμα) χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία και συνέργειες με θυγατρική της Viohalco.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης