Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χ.Α.: Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στο εξωτερικό

Χ.Α.: Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στο εξωτερικό
Την Πέμπτη θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν μία εικόνα για το τι θα πράξει η FED.
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές για το σημερινό ξεκίνημα της συνεδρίασης.
Από τη μία τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων ημερών (έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις) και από την άλλη οι εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού συνεχίζουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Την Πέμπτη θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν μία εικόνα για το τι θα πράξει η FED.
Πτωτικά κινούνται τα παράγωγα στη Γερμανία και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, εξέλιξη που θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς.
Οι τοποθετήσεις που παρατηρούνται στις τραπεζικές μετοχές και συνολικά το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτών για τράπεζες θα μπορούσε να περιορίσει την πτώση.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών στον απόηχο των επιθετικών σχολίων από αξιωματούχους της FED χθες και ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Optima Bank
Περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να υποχωρήσει σήμερα.

Beta
Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις η αγορά δείχνει τεχνικά υπεραγορασμένη ενώ τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη σε όλο το ταμπλό μπορεί να δελεάσουν για δυναμική κατοχύρωση κερδών.

Κύκλος
Η αναµενόµενη θετική αντίδραση του Χ.Α. διευκολύνθηκε από το χρησµό της Societe General για λήψη της επενδυτικής βαθµίδας στο 1ο τετράµηνο. Έτσι, ο Γ. ∆. συνέχισε την προέλασή του αφήνοντας για τα καλά πίσω του τις
950 µονάδες που αποτελούν πλέον την πλησιέστερη στήριξη και ετοιµάζει την αναµέτρησή του µε την τοπική κορυφή των 971-973 µονάδων που συνιστά την πλησιέστερη αντίσταση.

Depolas
Άνοδο κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ με σημαντική συνεισφορά της ΑΛΦΑ τόσο σε ποσοστιαία απόδοση όσο και σε συναλλακτικό όγκο, ενώ θετική ήταν και η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αντιθέτως οι βασικοί μετοχικοί αμερικανικοί δείκτες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα ημερήσια κέρδη τους. Ενδεχομένως αυτό οφείλεται και στην δημοσίευση του πληθωρισμού Δεκεμβρίου την Πέμπτη, μέτρηση η οποία αποτελεί και την τελευταία πριν την συνεδρίαση της FEDτην 1η Φεβρουαρίου. Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών της περιόδου, ήτοι το επίπεδο των 970 μονάδων. Ωστόσο, η άμεση σημαντική ανοδική απομάκρυνση από τα τρέχοντα επίπεδα δεν θα είναι εύκολη και θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη, αλλά και των ΟΤΕ και ΕΕΕ, τίτλοι που συσσωρεύουν εδώ και μερικές εβδομάδες. Βραχυπρόθεσμα, συνιστούμε προσοχή και προς το παρόν αναθεωρούμε ελαφρώς το εκτιμώμενο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 980 και 890 μονάδων ΓΔΧΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή ξεκινούν και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ με την αρχή να κάνουν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως BlackrockBankofAmericaJPMorganκαι Citigroup. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης