Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με θετική ψυχολογία ξεκινάει η εβδομάδα – Προσδοκίες για ανοδικό Γενάρη

ΧΑ: Με θετική ψυχολογία ξεκινάει η εβδομάδα – Προσδοκίες για ανοδικό Γενάρη
Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη συμβάλει στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.
Σχετικά Άρθρα
To 2023 έχει ξεκινήσει με ανοδικές διαθέσεις και τους αναλυτές να περιμένουν πως o Ιανουάριος θα δώσει καλή κίνηση στην αγορά, αφού συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Παράλληλα οι επενδυτές φαίνεται πως έχουν καλύτερη ψυχολογία καθώς έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές αναφορικά με τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων.
Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη συμβάλει στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.
Οι αγορές στην Ασία κατέγραψαν άνοδο καθώς η Κίνα ανοίγει και πάλι μετά από 3 χρόνια αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid.

Eurobank Equities
Για σήμερα φαίνεται πως η εβδομάδα θα ξεκινήσει με ανοδικό βήμα καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις διεθνείς αγορές στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής θα προσφέρει στήριξη σήμερα στο Χ.Α.

Piraeus Securities
Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για χρηματοοικονομικούς τίτλους λόγω του σχεδίου αποεπένδυσης του ΤΧΣ αναμένεται να οδηγήσει σε ανοδικό ξεκίνημα την εβδομάδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα λόγω των διεθνών τάσεων.

Beta
Τα καλά νέα από τον πληθωρισμό στην Ευρώπη μπορεί να περιορίσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και να προσφέρουν κάποιο επιπλέον χώρο για αγοραστικό ενδιαφέρον.

Κύκλος 
Ο πληθωρισµός υποχώρησε κατά σχεδόν 1 π.µ. το ∆εκέµβριο στην ευρωζώνη και ο αριθµός των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε προκαλώντας ευφορία στις αγορές, στην Ευρώπη και στη Wall Street. Στο ελληνικό χρηµατιστήριο, ο Γ.∆. ξεπέρασε τις 950 µονάδες και αναµένεται να κινηθεί ψηλότερα µε τις 971-973 µονάδες να συνιστούν την εγγύτερη περιοχή αντίστασης.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 867 μονάδες. Σημεία στήριξης 924 και 912 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 952 και 984 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης