Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεπεράστηκαν οι επιδόσεις του εξαμήνου με αποτελέσματα μόλις από 31 εισηγμένες – Τι δείχνουν τα εννεάμηνα

Ξεπεράστηκαν οι επιδόσεις του εξαμήνου με αποτελέσματα μόλις από 31 εισηγμένες – Τι δείχνουν τα εννεάμηνα
Η πορεία αυτή δικαιολογεί τη μέχρι τώρα κίνηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, την υπέρβαση των 900 μονάδων, ενώ ακόμα η «μέτρηση» των δεικτών των ελληνικών μετοχών δείχνει ότι παραμένουν φθηνές!
Σχετικά Άρθρα

Ποιος πληθωρισμός, ποια ενεργειακά κόστη, ποια αύξηση των πρώτων υλών, ποια ανησυχία;
Οι εισηγμένες πετυχαίνουν νούμερα απίστευτα και με μόλις 31 αποτελέσματα από εισηγμένες, πλην των τραπεζών, τα κέρδη που έχουν δημοσιεύσει για το εννεάμηνο είναι υψηλότερα από αυτά του εξαμήνου στο σύνολο των εταιρειών.
Αλλά και αν προστεθούν και οι 4 συστημικές τράπεζες πάλι τα κέρδη είναι υψηλότερα του εξαμήνου αφού οι 4 τράπεζες έχουν κέρδη 2,29 δισ. ευρώ.
Με άλλα λόγια οι 140 εταιρείες του μη χρηματοοικονομικού κλάδου είχαν στο εξάμηνο καθαρά κέρδη 3,065 δισ. ευρώ και στο εννεάμηνο τα αποτελέσματα 31 εταιρειών έχουν κέρδη 3,453 δισ. ευρώ.
Η πορεία αυτή δικαιολογεί τη μέχρι τώρα κίνηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, την υπέρβαση των 900 μονάδων, ενώ ακόμα η «μέτρηση» των δεικτών των ελληνικών μετοχών δείχνει ότι παραμένουν φθηνές!
Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί είναι κυρίως από μεγάλες εταιρείες και στην πλειονότητά τους είναι εξαιρετικά, αλλά επίσης εξαιρετικά είναι και τα αποτελέσματα μικρότερων εταιρειών που παραδοσιακά το τρίτο τρίμηνο είναι καλύτερο.
Όλα δείχνουν πως θα έχουμε μία εντυπωσιακή πορεία στο τρίτο τρίμηνο με υπερκέρδη από τις εισηγμένες παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, ή το υψηλό ενεργειακό κόστος.
Αν προστεθούν και τα 2,3 δισ. ευρώ κέρδη των συστημικών τραπεζών το τελικό νούμερο ενθουσιάζει.
Οι εισηγμένες έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις και δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις όπου υπερκαλύφθηκαν τα αυξημένα κόστη.
Σημειώνεται πως ο τζίρος εμφανίζεται στις 31 εταιρείες αυξημένος κατά 72% και ανέρχεται στα 48,8 δισ. ευρώ από 28,3 δισ. ευρώ.
Κορυφαία η επίδοση της Motor Oil με καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο από 685,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο αλλά και των ΕΛΠΕ με 1,121 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 869,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο (δημοσιευμένα).
Με άλλα λόγια οι δύο αυτές εταιρείες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη μέχρι στιγμής.
Ακολουθεί ο ΟΤΕ με 424,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 236,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Υπερκέρδη και από τη Μυτιληναίος με 312 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 115 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο.
Εξαιρετικός και ο ΟΠΑΠ με αύξηση 60% στα κέρδη εννεαμήνου (288,6 εκατ. ευρώ) και βελτίωση της εκτίμησης από τη διοίκηση για την πορεία του 2022 (720 εκατ. ευρώ EBITDA).
Απίστευτα κέρδη 93,2 εκατ. ευρώ από την Aegean στο εννεάμηνο από κέρδη 28,2 εκατ. ευρώ στο περσινό αντίστοιχο διάστημα.
Εκπληκτικά επίσης κέρδη από Autohellas (71,5 εκατ. ευρώ), από ΟΛΠ (47,1 εκατ. ευρώ), από Cenergy (44,1 εκατ. ευρώ) με ανεκτέλεστο ρεκόρ που αυξάνεται συνεχώς με νέα έργα.
Ισχυρά επίσης αποτελέσματα έχουν δημοσιεύσει Attica Group, Μοτοδυναμική, Revoil, Πετρόπουλος, Ευρωσύμβουλοι και ΓΕΒΚΑ.
pinakas_23.JPG

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης