Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αυτές οι μετοχές ανέκαμψαν ταχύτερα από τα χαμηλά της αγοράς και πάνε για δυνατό finish

Αυτές οι μετοχές ανέκαμψαν ταχύτερα από τα χαμηλά της αγοράς και πάνε για δυνατό finish
Στο διάστημα αυτό (από 5 Ιουλίου έως σήμερα) ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 15% περίπου και αυτή η άνοδος ήταν ικανή, ώστε να μηδενίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους
Σχετικά Άρθρα

Πριν από 4 μήνες και κάτι ο Γενικός Δείκτης έγραψε τα χαμηλά έτους στις 778,84 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό) και έκτοτε η αγορά ανέκαμψε σταδιακά με αποτέλεσμα να βλέπει και πάλι τις 900 μονάδες.
Αν και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό διατηρούνται και οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, φέρνουν ύφεση, η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα καθώς δε θα βυθιστεί στην ύφεση, ενώ περιμένει και την επενδυτική βαθμίδα. Επίσης τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έχουν εκπλήξει ευχάριστα.

Στο διάστημα αυτό (από 5 Ιουλίου έως σήμερα) ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 15% περίπου και αυτή η άνοδος ήταν ικανή, ώστε να μηδενίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους και να δώσει και οριακή άνοδο.
Οι επενδυτές έχουν κινηθεί επιλεκτικά όλο αυτό το διάστημα και βάσει αποτελεσμάτων και προοπτικών. Κάποιες επίσης θετικές ειδήσεις επηρέασαν συγκεκριμένες μετοχές.
Οι παρακάτω μετοχές έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για πολύ καλό κλείσιμο της χρονιάς.

Για παράδειγμα στην πρώτη θέση στο διάστημα από 5/7 έως σήμερα με άνοδο 100% είναι η Προοδευτική, η οποία βρήκε επενδυτή να βάλει 20 εκατ. ευρώ και να αποκτήσει ξανά δραστηριότητα η εταιρεία.
Η ΚΡΕΚΑ λόγω πληροφοριών για κούρεμα στα δάνεια έχει άνοδο 78%.
Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βάσει αποτελεσμάτων ικανοποίησε το discount της σε όρους P/TBV τους επενδυτές ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για ενδιαφέρον ξένων να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο, έχει άνοδο 75%.
Η ΑΝΕΚ λόγω της συγχώνευσης με την Attica Group έχει άνοδο 63%.
Η Eurobank είχε εξαιρετική συμπεριφορά τις τελευταίες εβδομάδες και η άνοδος που έχει καταγράψει είναι της τάξης του 51%.
Η είδηση πως ο Δημήτρης Κούτρας συζητάει με το βασικό μέτοχο της Δομικής Κρήτης για απόκτηση ποσοστού έχει ενισχύσει την τιμή της μετοχής κατά 42%.
Η Autohellas λόγω επιστροφής κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή και εξαιρετικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου έχει άνοδο 37 και την ίδια άνοδο έχει και η Cenergy που ανακοίνωσε νέα αύξηση ανεκτέλεστου και πολύ ισχυρά αποτελέσματα.

Η Εθνική Τράπεζα έχει άνοδο 35% και η Reds 34,9% λόγω και της δημόσιας πρότασης της Reggeborgh.
Με ίδια ποσοστά ενισχύεται Ίλυδα και Lavipharm, αλλά για την τελευταία σημειώνεται πως λόγω της ανακοίνωσης μεγάλης αύξησης κεφαλαίου καταγράφει απώλειες από την αρχή του έτους 70%.
Ισχυρή άνοδο λόγω πολύ καλής κερδοφορίας καταγράφει η Μυτιληναίος (+33%) και στο +30% είναι η μετοχή της ΔΕΗ αν και ακόμα από την αρχή του έτους καταγράφει σημαντικές απώλειες.
Η μικρή αλλά νοικοκυρεμένη ΕΚΤΕΡ έχει άνοδο 30% και η Alpha Bank ακολουθεί με λίγο μικρότερη άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης