Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ηχηρή αποχώρηση Παναγιωτόπουλου από την Reds... με πώληση μετοχών και το τρίποντο με Αντετοκούνμπο

Η ηχηρή αποχώρηση Παναγιωτόπουλου από την Reds... με πώληση μετοχών και το τρίποντο με Αντετοκούνμπο
Γιατί ο άνθρωπος που στήριξε πρώτος τους «Ολλανδούς» ξαφνικά αποστασιοποιείται
Σχετικά Άρθρα
Με τη δημόσια πρόταση της RB Ellaktor Holding (100% θυγατρική της Reggeborgh) για το σύνολο των μετοχών της REDS, να λήγει σήμερα (3/11/2022) το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα και συγκεκριμένα στη στάση που θα ακολουθήσει ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της REDS και μέτοχος με 11%, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση ουσιαστικά προέκυψε από την αύξηση του ποσοστού της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ.

Η αποχώρηση του κ.Παναγιωτόπουλου από τον όμιλο Ελλάκτωρ, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την αγορά, καθώς για όσους θυμούνται ο κ.Παπαγιωτόπουλος ήταν ο πρώτος στον όμιλο που τάχθηκε και στήριξε τους Ολλανδούς και μάλιστα έβαλε φρένο στις προσπάθειες της διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου αλλά κα για πώληση ακινήτου στη Ρουμανία.
Αρχικά και επειδή η δημόσια πρόταση για τη REDS έγινε σε τίμημα που σύμφωνα με τον αποτιμητή που όρισε η διοίκηση της εταιρείας ήταν εκτός ορίων και όχι εύλογο, θεωρήθηκε ότι υπήρξε κόντρα του κ.Παναγιωτόπουλου με τους Ολλανδούς και είχε να κάνει με τη χαμηλή τιμή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι αυτός ο λόγος της παραίτησης και μάλιστα τονίζεται ότι ο κ.Παναγιωτόπουλος έχει ήδη πουλήσει το ποσοστό του και θα φανεί στο αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης.
Οι «Ολλανδοί» πρόσφεραν 2,48 ευρώ ανά μετοχή και πριν τη δημόσια πρόταση κατείχαν μέσω της Ελλάκτωρ το 55,456% των μετοχών της Reds και αναμένεται να ξεπεράσουν το 66% (ή το 70% αν προστεθεί και το 4,81% της Prosilio που στηρίζει τη δημόσια πρόταση) μετά και την πώληση των μετοχών του κ.Παναγιωτόπουλου.

Γιατί όμως ο άνθρωπος που στήριξε τους «Ολλανδούς» ξαφνικά αποστασιοποιείται;
Υπήρξε ρήξη με την Reggeborgh ή έχει να κάνει και με τις αλλαγές που έγιναν μετά και την απόκτηση ποσοστού της Motor Oil στην Ελλάκτωρ;
Οι πληροφορίες δεν είναι ξεκάθαρες για το τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά το σίγουρο είναι πως επήλθε ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος αφήνει ένα εξαιρετικό project πίσω του που μπορεί να αλλάξει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της REDS, την αξιοποίηση της έκτασης στην Κρήτη, στις Γούρνες Ηρακλείου, που ο ίδιος έδωσε μεγάλη μάχη για να κερδίσει τον διαγωνισμό η εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φαίνεται ότι θα ασχοληθεί με την κατασκευαστική εταιρεία που διαθέτει, ενώ θα αναπτύξει περαιτέρω την αλυσίδα καφέ στις ΗΠΑ μαζί με τον Έλληνα αστέρα του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης