Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στη συνεδρίαση της FED

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στη συνεδρίαση της FED
Δεν αποκλείεται σήμερα μία συνεδρίαση μεταβλητότητας ενόψει της απόφασης της FED σύμφωνα με τους αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Ήπια ανοδικά κινούνται τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών μετά και τις απώλειες που κατέγραψαν χθες οι αγορές της Νέας Υόρκης.
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια με τους αναλυτές να έχουν προεξοφλήσει μία νέα άνοδο κατά 75 μονάδες βάσης.
Δεν αποκλείεται σήμερα μία συνεδρίαση μεταβλητότητας ενόψει της απόφασης της FED σύμφωνα με τους αναλυτές.
Στο εσωτερικό, η Autohellas θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά και τα ιστορικά υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε, ενώ αύριο λήγει η περίοδος για την επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος (0,285 ευρώ ανά μετοχή) του ΟΠΑΠ με τιμή 12,17 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο σήμερα, εν μέσω ανανεωμένων προβλέψεων αναφορικά με την κορύφωση της επιθετικής πολιτικής από τη FED, ωστόσο αναμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας ενόψει των ανακοινώσεων της κεντρικής τράπεζας.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα ενόψει της συνεδρίασης της FED σήμερα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να περιμένουν αύξηση 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Βeta
Οι επενδυτές θα είναι σε στάση αναμονής, περιμένοντας κάποια σημάδια από τη FED (η απόφαση για το ύψος των επιτοκίων είναι σήμερα το βράδυ) για το αν έχει πλάνο να περιορίσει την επιθετικότητα και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Depolas
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μικρές απώλειες κατέγραψαν και οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες.
Για σήμερα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα είναι η συνεδρίαση της FED στις 20,00, όπου αναμένουμε άλλη μία αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 75μβ και πιθανότατα να είναι και η τελευταία αυτού του μεγέθους.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν περιμένουμε μεγάλες κινήσεις στις διεθνείς αγορές και στον ΓΔΧΑ. Στο εσωτερικό, αξίζει να σημειώσουμε ότι η εγχώρια μεταποίηση συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο για 4ο συνεχόμενο μήνα, ενώ κάτι ανάλογο εκτιμάται και για τις 4 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης που δημοσιεύουν σήμερα. Πέραν αυτών η ατζέντα περιλαμβάνει και στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης