Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στο -19% η Intrakat λόγω αύξησης κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ

tags :
Στο -19% η Intrakat λόγω αύξησης κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ
Επενδυτική ευκαιρία η ΑΜΚ για τους υφιστάμενους μετόχους
Στα χαμηλά της ημέρας έκλεισε η μετοχή της Intrakat, στα 1,34 ευρώ, στο -18,79% με αυξημένο όγκο συναλλαγών, στα 1,25 εκατ. τεμάχια, με την αγορά να προσπαθεί να ενσωματώσει την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ, με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ.
Το discount της τιμής της αύξησης έχει περιοριστεί στο 15% σήμερα, από 27% στη χθεσινή τιμή κλεισίματος, όταν και έγινε γνωστή η απόφαση.
Η αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ στοχεύει να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο κίνησης και να διαθέτει και κεφάλαια για αναπτυξιακούς σχεδιασμούς.
Εν τω μεταξύ η αύξηση δίνει κίνητρα στους παλαιούς μετόχους αν και πληροφορούμαστε ότι ο Κούτρας που διατηρεί μετοχές και ήταν παλαιό στέλεχος του Ελλάκτωρ διαμαρτύρεται…αδίκως αφού πλέον υπό τους νέους μετόχους η Intrakat έχει προοπτική σε σχέση με την στασιμότητα του παρελθόντος…

Επενδυτική ευκαιρία η ΑΜΚ για τους υφιστάμενους μετόχους

Μεγάλη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων της Intrakat δεδομένου ότι η αύξηση πραγματοποιείται με σημαντικό discount (27%) δίνοντας τους την ευκαιρία να επωφεληθούν από την δημιουργία υπεραξίας στην εταιρεία, ως αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης αύξησης κεφαλαίου και της ανάπτυξης που θα έρθει μέσω εξαγορών.

Η εξαιρετικά ελκυστική τιμή ανά νέα μετοχή στα 1,17 ευρώ και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου να δώσει σε όλους τους παλαιούς μετόχους, ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής τους, τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή πορεία της Intrakat.

Δεδομένου ότι η Intrakat έχει να αποδώσει μέρισμα στους μετόχους της από το 2007 (και τότε μόνο συνολικού ποσού € 729.094 δηλ. 0,015 ευρώ/μετοχή), είναι αναμενόμενο να αξιοποιήσουν την ευκαιρία όσοι μέτοχοι μικρών ποσοστών έχουν κρατήσει τη συμμετοχή τους στην εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης