Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

EXAE: Έτσι θα γίνουν οι παρουσιάσεις στο Λονδίνο στην έδρα της Morgan Stanley στις 27 και 28 Νοεμβρίου

EXAE: Έτσι θα γίνουν οι παρουσιάσεις στο Λονδίνο στην έδρα της Morgan Stanley στις 27 και 28 Νοεμβρίου
Αλλάζει και αναβαθμίζεται εφεξής ο τρόπος παρουσίασης των επενδυτικών προτάσεων του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, σε έξι εβδομάδες, στις 27-28 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, η ΕΧΑΕ, με τον σύμβουλο της, την Μorgan Stanley, θα δώσουν την ευκαιρία στις εισηγμένες εταιρείες να παρουσιάσουν τις προοπτικές τους, σε ένα στοχευμένο επενδυτικό κοινό, τόσο από το διεθνές πελατολόγιο της αμερικανικής τράπεζας, όσο και στους υπόλοιπους ξένους επενδυτές οι οποίοι έχουν τοποθετήσει κεφάλαια στην Αθήνα.
Στο ίδιο συνέδριο αναμένεται και υψηλή κυβερνητική συμμετοχή με πιθανή συμμετοχή του πρωθυπουργού, αλλά και του οικονομικού επιτελείου ώστε να δοθούν διά ζώσης απαντήσεις για την πορεία της οικονομίας και τις ακολουθούμενες οικονομικές πολιτικές.
Εξάλλου, αυτό που θα ήθελαν οι ξένοι επενδυτές, εκτός από την λήξη του πολέμου, είναι εάν οι ελληνικές εκλογές το 2023 οδηγήσουν σε μια ισχυρή κυβέρνηση.

Στοχευμένο επενδυτικό κοινό

Συγκεκριμένα, οι one to one συναντήσεις των τμημάτων investor relations των εισηγμένων με τους ξένους επενδυτές καθώς και οι θεματικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Morgan Stanley στο City του Λονδίνου (Canary wharf) και όχι σε γραφεία μέσων επικοινωνίας ή ξενοδοχειακούς χώρους, όπως συνέβαινε στις ημερίδες των τελευταίων χρόνων.
Ήδη αν και είναι αρκετά νωρίς, το σύνολο των εισηγμένων του FTSE-25 έχει ανταποκριθεί επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή του - με εξαίρεση 1-2 εταιρείες- ενω το ίδιο ενδιαφέρον επιδεικνύεται από επιχειρήσεις της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Σε δυο εβδομάδες, μάλιστα αναμένεται και η οριστικοποίηση για τους συμμετέχοντες.

Στο συνέδριο στις 27-28 Νοεμβρίου, εκτός από την αύξηση των συναλλαγών στο χρηματιστήριο - που αποτελεί και το τελικό ζητούμενο – οι ελληνικές εταιρείες θα απευθυνθούν στοχευμένα τόσο στους υφιστάμενους επενδυτές, αλλά και τους δυνητικούς.
Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, εξέλιξη η οποία σύμφωνα και με ξένους επενδυτές στην Αθήνα, αναμένεται μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Εκτός από τους υφιστάμενους επενδυτές στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι επενδυτές ομολόγων, επενδυτικών και συνταξιοδοτικών ταμείων οι οποίοι τοποθετούν κεφάλαια σε χώρες με επενδυτική βαθμίδα.
Άλλωστε, γι αυτό τον λόγο και μια επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα (Axia) έχει ξεκινήσει προ πολλού επαφές προκειμένου να ενημερωθούν για την Ελλάδα όλοι όσοι θα έχουν και την χώρα μας στις επιλογές τους.
Στο συνέδριο επίσης, η ΕΧΑΕ θα δώσει έμφαση και σε πάγια αιτήματα των ξένων επενδυτών, όπως ο εξωχρηματιστηριακός δανεισμός, συναλλαγές κα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αποθετηρίου, οι χώρες με την μεγαλύτερη αξία χαρτοφυλακίου στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι οι ΗΠΑ με κεφάλαια 5,8 δις. ευρώ, ενώ ακολουθούν η Κύπρος με 5,1 δις. ευρώ, η Ολλανδία με 4,8 δις. ευρώ, η Γερμανία 3,4 δις. ευρώ, το Λουξεμβούργο με 3,2 δις. ευρώ και το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,2 δισ. ευρώ.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης