Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές
Κρίσιμη η αυριανή μέρα λόγω rebalancing FTSE Russell και αξιολόγησης από Moody’s και DBRS – Δεν αναμένουν αλλαγή στην αξιολόγηση οι αναλυτές

Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω των καλών αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται περιμένουν οι αναλυτές, αλλά και διατήρηση της μεταβλητότητας.
Οι ανησυχίες για ύφεση και αυστηρότερη πολιτική σύσφιξης από της κεντρικές τράπεζες, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Aegean Airlines με τους αναλυτές να περιμένουν καθαρά κέρδη πέριξ των 10 εκατ. ευρώ, και η Πλαστικά Θράκης με τη Eurobank Equities να περιμένει περίπου 9 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων στο τρίμηνο.
Σημειώνεται πως από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης μετά την εξαγορά της από την Allianz και την πετυχημένη δημόσια πρόταση.
Η αυριανή μέρα είναι η πιο σημαντική της εβδομάδας, καθώς στο κλείσιμο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, ενώ το βράδυ Moody’s και DBRS θα αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία. Η Moody’s έχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο με 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική και η DBRS είναι μόλις μία κάτω από την επενδυτική.
Σύμφωνα με αναλυτές δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν επιφυλακτικά με τους επενδυτές να συνεχίζουν να «παλεύουν» με τις αυστηρότερες πολιτικές σύσφιξης και τους φόβους ύφεσης.

Piraeus Securities
Λόγω του αβέβαιου περιβάλλοντος θα είμασταν αγοραστές σε αμυντικές μετοχές όπως Coca Cola και ΟΠΑΠ, καθώς και Jumbo λόγω του καλού σημείου εισόδου και των αναμενόμενων καλών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν.

Beta
Η αγορά είναι σε συσσώρευση μετά από δύο μέρες απωλειών.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως ενισχυθεί λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Depolas
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ οι μετοχικοί δείκτες των ΗΠΑ κατέγραψαν μικρά κέρδη μετά τις σημαντικές προχθεσινές απώλειες. Ο ΓΔΧΑ παραμένει σταθερά πάνω από την πρώτη κρίσιμη περιοχή των 830-820 μονάδων καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων έως τώρα είναι πολύ περισσότερο από ικανοποιητικά, ενώ και το Γ΄ τρίμηνο αναμένεται δυνατό λόγω τουρισμού.
Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα μακροοικονομικά δεδομένα και κατά περίπτωση εξετάζουμε σημεία εισόδου. Η σημερινή ατζέντα είναι πλούσια σε μάκρο με τα σημαντικότερα να είναι ο πληθωρισμός Αυγούστου στη Γαλλία, ενώ δείκτες από αγορά εργασίας, μεταποίηση και λιανικές πωλήσεις θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 879 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 823 και 806 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 856 και 864 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης