Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Στήριξη από FTSE Russell – Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα

XA: Στήριξη από FTSE Russell – Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Στον Large Cap αναβαθμίστηκαν 11 ελληνικές μετοχές, ενώ άλλες δέκα αναβαθμίστηκαν στον Mid Cap από τον οίκο FTSE Russell
Σχετικά Άρθρα

Η αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών από τον FTSE Russell αναμένεται να προσφέρει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση, σημειώνουν οι αναλυτές αν και το βλέμμα θα παραμείνει εστιασμένο στις αγορές της Ευρώπης.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών, για τα προληπτικά μέτρα που αναμένεται να λάβουν οι κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να περιορίσουν τον πληθωρισμό και να μη φέρουν ύφεση.
Υπενθυμίζεται πως στον Large Cap μετακομίζουν 11 ελληνικές εισηγμένες που βρίσκονταν στον Mid Cap.
Συγκεκριμένα οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μotor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, είναι μεταξύ των μετοχών που ο οίκος ανακοίνωσε ως προσθήκες στον Large Cap.
Στον Mid Cap τώρα αναβαθμίζονται 10 ελληνικές μετοχές και συγκεκριμένα οι μετοχές των Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Σαράντης και Viohalco, που μέχρι τώρα ήταν στον Small Cap.
Από τον εν λόγω δείκτη αφαιρούν οι 11 μετοχές που πήγαν στον Large Cap.
Στον Small Cap δεν υπάρχουν προσθήκες και αφαιρούνται οι μετοχές που ήταν στον Small Cap και πήγαν στον Mid Cap.
Στον Micro Cap εισέρχονται Μοτοδυναμική, Intrakat, Κρι-Κρι και Πλαστικά Θράκης και αφαιρείται λόγω αποτίμησης η Τράπεζα Αττικής.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της REDS μετά τη δημόσια πρόταση από τη Reggeborgh. 

Eurobank Equities
Για σήμερα το Χ.Α. είναι πιθανό να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές της Ευρώπης, με τα παράγωγα να δείχνουν πτωτικό άνοιγμα λόγω της ανησυχίες για τις προληπτικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών διεθνώς.

Piraeus Securities
Περιμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί και αυτή την εβδομάδα.
Παραμένουμε θετικοί για τον τραπεζικό κλάδο και για επιλεγμένες μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου όπως ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι αλλαγές στους δείκτες FTSE Russell να δώσουν στήριξη με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις διεθνείς αγορές.

Beta
Η συσσώρευση στα τρέχοντα μπορεί να συνεχιστεί, με τους επενδυτές να περιμένουν πιο σημαντικά νέα από το δεύτερο τρίμηνο και τις εταιρικές συμφωνίες

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,06 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ διατήρησε το θετικό πρόσημο την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ απώλειες είδαν οι βασικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Το επόμενο διάστημα θα κριθεί η ανοδική ορμή των αγορών, δεδομένου ότι το περιβάλλον δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά ακόμα και αν τελικά ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί.
Στο εσωτερικό, υποστηρικτική είναι φυσικά η αναβάθμιση των μετοχών στο ΧΑ από FTSE Russell, ενώ σημειώνουμε ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από 19 Σεπτεμβρίου.
Για σήμερα δεν έχουμε σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά κατά την διάρκεια της εβδομάδας βαρύτητα θα δοθεί στα αυριανά στοιχεία μεταποίησης Αυγούστου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τα πρακτικά της ΕΚΤ (Πέμπτη) και την ομιλία Πάουελ στο Jackson Hole (Παρασκευή). Αναμένουμε αύξηση της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας για τον ΓΔΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης