Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η δικαίωση του BN - Στις 779 μον. το ελληνικό χρηματιστήριο, η ΔΕΗ στα 4,90 ευρώ, οι τραπεζικές μετοχές -50% από τα υψηλά

Η δικαίωση του BN - Στις 779 μον. το ελληνικό χρηματιστήριο, η ΔΕΗ στα 4,90 ευρώ, οι τραπεζικές μετοχές -50% από τα υψηλά
Τόσα χρόνια η Ελλάδα παρέμεινε απονευρωμένη, το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδος δεν κάνει ούτε για τα σκουπίδια, θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί στην Ακτή Ελεφαντοστού

Εν μέσω μιας καταιγίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο όπου οι επενδυτές και ειδικά οι μικροεπενδυτές χάνουν σημαντικά κεφάλαια και επικρατεί απογοήτευση… θα πρέπει όχι να πουλάμε σενάρια αισιοδοξίας αλλά να παρουσιάζουμε με πραγματισμό τα γεγονότα…
Οι επενδυτές δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις αλλά ωμές αλήθειες…

Στο bankingnews (BN) αδιάλειπτα είχαμε σταθερά αρνητική στάση για την οικονομία που έχει τα μαύρα της τα χάλια ακόμη και εάν αξιολογήσουμε την καλή πορεία του τουρισμού και επίσης είχαμε αρνητική στάση για το ελληνικό χρηματιστήριο και αρνητική στάση για τις τραπεζικές μετοχές…
Η στάση αυτή που καταγράφηκε με αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις ήδη από τις αρχές Φθινοπώρου του 2021 περιληπτικά συμπεριλάμβαναν…

Προειδοποιήσεις ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα υποχωρήσει κάτω από τις 800 μονάδες στις 780 με 750 μονάδες ενώ εκείνη την περίοδο ήταν στις 925 με 930 μονάδες.

Προειδοποιήσεις ότι η ελληνική οικονομία θα επιβραδυνθεί και όχι σενάρια για ΑΕΠ στο +5% που είναι φανταστικές ιστορίες.

Προειδοποιήσεις για την ΔΕΗ ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φούσκες στην ιστορία – φουσκάρα την αποκαλούσαμε – και μάλιστα θέταμε τιμή στόχο τα 4,8 ευρώ…τότε η μετοχή της ΔΕΗ ήταν στα 10,5 ευρώ ενώ είχε προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ.

Προειδοποιήσεις ότι οι μετοχές των τραπεζών είχαν φθάσει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα και θα πρέπει να ξεφουσκώσουν οι αποτιμήσεις.
Π.χ. η Eurobank είχε φθάσει στα 1,15 ευρώ που δεν δικαιολογούνταν και η Alpha bank στα 1,45 ευρώ και η Εθνική τράπεζα στα 4,1150 ευρώ.
Το bankingnews είχε ξεκάθαρα προειδοποιήσει ότι δεν αξίζουν αυτές τις τιμές και αποτιμήσεις οι ελληνικές τράπεζες.
Σας θυμίζουμε ότι είχαμε σχολιάσει αρνητικά τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρών π.χ. Euroxx ή Axia λέγοντας ότι πρέπει να αναθεωρήσουν τις υπερφίαλες τιμές στόχους για τις τράπεζες.

Μόνο ένα οικονομικό site τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομα τους, όχι ωραιοποιήσεις, όχι εξυπνάδες, όχι ανοησίες μόνο και μόνο για να φαινόμαστε καλοί.
Το bankingnews δεν έχει κάποια ειδική γνώση, δεν έχει μαντική ικανότητα ή κρυστάλλινη σφαίρα πρόγνωσης των μελλούμενων.
Είμαστε πραγματιστές.
Πιστεύομε ακράδαντα ότι η ελληνική οικονομία είναι zombie που συντηρείται είτε από την ΕΚΤ είτε από δανειακά του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τόσα χρόνια η Ελλάδα παρέμεινε απονευρωμένη, το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδος δεν κάνει ούτε για τα σκουπίδια, θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Τι θα συμβεί στο μέλλον;

Γενικώς δεν είμαστε αισιόδοξοι αν και υπάρχουν κάποιες μετοχές που τις θεωρούμε ενδιαφέρουσες για τοποθετήσεις.
Π.χ. θεωρούμε ότι οι τραπεζικές μετοχές ακόμη και εάν δούμε την Eurobank στα 0,55 ευρώ αξίζει για μεσοπρόθεσμη τοποθέτηση.
Επίσης η Εθνική τράπεζα ακόμη και εάν φθάσει στα 2,20 ευρώ μεσοπρόθεσμα θα αξίζει… για υψηλότερες τιμές.
Ο Μυτιληναίος επίσης στα 12,99 ευρώ θεωρούμε ότι αξίζει περισσότερο.
Η ΔΕΗ παρά το χρηματιστηριακό της χάλι… - η εταιρία έχει τα χάλια της – θα αξίζει για τοποθέτηση μεσοπρόθεσμα ειδικά εάν κοπάσει η μεγάλη ενεργειακή κρίση.
Οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είτε υλοποιηθεί, είτε όχι το deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι αμυντική μετοχή και στηρίζεται στην ζώνη των 9 με 9,5 ευρώ.
Επίσης ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ με τις καλές μερισματικές τους αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης