Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στα ύψη η ανησυχία μετά και τη φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο – Αυξημένη και πάλι η μεταβλητότητα

ΧΑ: Στα ύψη η ανησυχία μετά και τη φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο – Αυξημένη και πάλι η μεταβλητότητα
Αν και η πυρκαγιά που προκλήθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο ανακοινώθηκε πως έσβησε οι συγκρούσεις έχουν γίνει πιο έντονες και ανησυχούν τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Με αξιόλογες απώλειες αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά και την είδηση για επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία, η οποία σύμφωνα με αναλυτές έχει ανησυχήσει τους επενδυτές.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις ειδήσεις αλλά να εκτιμούν πλέον πως ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο καιρό και πως η πρόθεση του Ρώσου Προέδρου είναι να καταλάβει όλη τη χώρα.
Μία ακόμα συνεδρίαση μεγάλης μεταβλητότητας επομένως, περιμένουν σήμερα οι αναλυτές σύμφωνα με τα πρωινά τους σχόλια, ενώ σημειώνεται πως τη Δευτέρα η εγχώρια αγορά θα είναι κλειστή λόγω αργίας.

Euroxx
Περιμένουμε άλλη μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τη φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Ρουμανία να αυξάνει τις ανησυχίες.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν άνοιγμα με μεγάλες απώλειες για τις μετοχές μετά και την είδηση για επίθεση σε μεγάλη πυρηνική μονάδα στην Ουκρανία.
Σημειώνουμε πως η Ελληνική αγορά θα είναι κλειστή τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Piraeus Securities
Αν και περιμένουμε πως η κρίση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά, οι προσδοκίες για κάποια θετική έκπληξη από τα στοιχεία του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο που δημοσιεύονται σήμερα (12:00) θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια στήριξη.

Beta
Οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος θα συνεχίζει να επηρεάζει τους επενδυτές με την εικόνα για σήμερα να είναι για αδύναμο άνοιγμα.
Η συσχέτιση με τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης θα διατηρηθεί υψηλή ακολουθώντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 820 και 800 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα το ΑΕΠ 4ου τριμήνου 2021. 

Depolas
Ο ΓΔΧΑ προσπαθεί να χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με χτύπημα σε πυρηνικό εργοστάσιο πυροδότησε πωλήσεις νωρίς το πρωί. Τα futures υποδηλώνουν άλλο ένα αρνητικό άνοιγμα για σήμερα αν και αναφέρεται ότι η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις είναι υπό έλεγχο. Το πολεμικό σκηνικό φαίνεται να επιμηκύνεται χρονικά γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για οποιασδήποτε μορφής ατύχημα εν μέσω εχθροπραξιών. Αυξημένες διακυμάνσεις θα έχουμε και σήμερα, αλλά πιθανότατα ο ΓΔΧΑ να διατηρηθεί πλησίον των τρεχόντων τιμών. Υπενθυμίζουμε ότι το ΧΑ είναι κλειστό τη Δευτέρα και δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τα γεγονότα. Σήμερα ανακοινώνεται το εγχώριο ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης