Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βακάκης (Jumbo): Έως και 25% μειωμένοι οι κωδικοί από Άπω Ανατολή - Διατήρηση υψηλών μερισμάτων το 2022 και το 2023

Βακάκης (Jumbo): Έως και 25% μειωμένοι οι κωδικοί από Άπω Ανατολή - Διατήρηση υψηλών μερισμάτων το 2022 και το 2023
«Ένα φορτηγό πλοίο με μία μηχανούλα που μεταφέρει κουτάκια φτάσαμε να πληρώνεται με εξωπραγματικές τιμές»
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα καυστικός με όλα όσα συμβαίνουν στην εφοδιαστική αλυσίδα εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας η οποία ενέκρινε τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,3850 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ.Βακάκης σημείωσε πως «η πεμπτουσία της στρατηγικής της εταιρείας είναι η σχέση ποιότητας τιμής και έχουμε εκφραστεί πρώτη για όσα συμβαίνουν στην εφοδιαστική αλυσίδα και έχουμε πει πως δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο κορονοϊός αλλά έχει συμβάλει και η επιθυμία των partners στην αλυσίδα να απολαύσουν κέρδη εκτός κάθε λογικής για τη δραστηριότητα που παρέχουν.
Η βιομηχανία κοντέινερ το 2022 θα έχει περισσότερα κέρδη από Google και Microsoft.

Ένα φορτηγό πλοίο με μία μηχανούλα που μεταφέρει κουτάκια φτάσαμε να πληρώνεται με εξωπραγματικές τιμές.
Πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις της αγοράς και ο καταναλωτής θα αντιδράσουν.
Εμείς το κάναμε περιορίζοντας τον αριθμό των κωδικών μέχρι να εξομαλυνθεί το κόστος μεταφοράς».
Η εισηγμένη έχει έως και 25% λιγότερους κωδικούς από την Άπω Ανατολή με μέρος να αντικαθίσταται από άλλες αγορές και μέρος να αναμένεται να επανέλθει όταν επιστρέψει η λογική είπε ο κ.Βακάκης.
Στη χρήση 2021 τα αποθέματα μειώθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να ταμειακά διαθέσιμα να ενισχυθούν.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αφού η έλλειψη προϊόντων μπορεί να επηρεάσει τζίρο και κέρδη.
Οι επενδύσεις της εταιρείας παραμένουν ενεργές σημείωσε ο κ.Βακάκης και η μερισματική πολιτική δεν έχει να κάνει με το επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα ενεργοποιηθεί όταν οι συνθήκες στην αγορά ομαλοποιηθούν.
Πρόθεση της διοίκησης είναι να συνεχίσει το 2022 αλλά και το 2023 την καλή μερισματική πολιτική στο ύψος τουλάχιστον της περσινής.
Αναφορικά με τη συμφωνία στο Ισραήλ ανέφερε πως είναι franchise και πως αν εξελιχθούν όλα ομαλά μετά το Σεπτέμβριο του 2022 θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 2022 θα έχουμε 2 νέα μαγαζιά στη Ρουμανία και πολύ πιθανό και το eshop που κρατήθηκε πίσω λόγω και των αποθεμάτων και δόθηκε χρόνος να αναβαθμίσουμε και την τεχνολογία ώστε όταν χρειαστεί να μας δώσει καλή ανάπτυξη στη Ρουμανία» είπε ο κ.Βακάκης, ενώ το Πάσχα στην Ελλάδα αναμένεται ένα ακόμα κατάστημα (Μυτιλήνη) και ένα στην Κύπρο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης