Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Υπό δοκιμασία οι 900 μονάδες με χαμηλό τζίρο

XA: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Υπό δοκιμασία οι 900 μονάδες με χαμηλό τζίρο
Η συσσώρευση προς το παρόν δείχνει να συνεχίζεται όπως και οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών σημειώνουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό θα στρέψει και πάλι το βλέμμα των επενδυτών στο εξωτερικό.
Οι αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα με χαμηλό τζίρο και με την τάση να έρχεται από τα ευρωπαϊκά παράγωγα, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη που δημοσιεύονται σήμερα.
Στα θετικά νέα για την αγορά η αύξηση της τουριστικής κίνησης με τα στοιχεία από τα Ελληνικά αεροδρόμια να δείχνουν πως ο Ιούλιος έφτασε το 67% του 2019.
Από την άλλη η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά, κατά τόπους, μέτρα, εξέλιξη που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να συσσωρεύει γύρω από τις 900 μονάδες με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Eurobank Equities
Πιστεύουμε πως η αγορά θα ανοίξει υψηλότερα σήμερα ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά παράγωγα με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της FED και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 888 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 888 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες.

Beta
Η απουσία επιχειρηματικών ειδήσεων και η εποχικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα θα δώσει τον τόνο για μία ακόμα συνεδρίαση συσσώρευσης περιορισμένης διακύμανσης.
Ωστόσο, σημειώνουμε πως παρά το χαμηλό όγκο το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στηρίζει την αγορά και κρατάει τον γενικό δείκτη σε απόσταση αναπνοής από τις 900 μονάδες.

Depolas
Τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν εντός και εκτός.
Σε αυτό το κλίμα ο ΓΔΧΑ θα δυσκολευτεί να διαφύγει βραχυπρόθεσμα του εκτιμώμενου ανοδικού ορίου των 940 μονάδων.
Ωστόσο, τα προς ανακοίνωση εταιρικά μεγέθη (από την επόμενη εβδομάδα) ενδέχεται να συνεχίζουν να ευνοούν ορισμένους τίτλους.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την τελική μέτρηση ΔΤΚ Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τα επικαιροποιημένα στοιχεία του προηγούμενου μήνα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης