Χρηματιστήριο

Τι δείχνει η χρηματιστηριακή εικόνα της Τζιρακιάν – Λήγει σήμερα (14/6) το δικαίωμα στην ΑΜΚ

Τι δείχνει η χρηματιστηριακή εικόνα της Τζιρακιάν – Λήγει σήμερα (14/6) το δικαίωμα στην ΑΜΚ

Η αύξηση της ζήτησης αλλά και οι υψηλές προσδοκίες ανάπτυξης έχουν οδηγήσει τις τιμές των προϊόντων του χάλυβα σε ένα ράλι δωδεκαετίας

Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως τα πήγε η μετοχή της Τζιρακιάν από τη μέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Να σημειωθεί πως σήμερα 14 Ιουνίου σταματάει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος στο ΧΑ και οι κάτοχοί του θα πρέπει να τα εξασκήσουν έως τις 17 του ίδιου μήνα.
Ο χαρακτηρισμός «εξαιρετικά» αποδίδεται στην εικόνα της μετοχής, καθώς δεν πλησίασε την τιμή της αύξησης όπως γίνεται συνήθως με τις αυξήσεις.
Λόγω και του καλού κλίματος στο ΧΑ, αλλά και του γεγονότος ότι ένα σημαντικό μέρος της αύξησης έχει καταβληθεί ήδη στην εταιρεία από βασικούς μετόχους, η τιμή της μετοχής έγραψε χαμηλό στις τελευταίες συνεδριάσεις στα 2,15 ευρώ, χωρίς όμως να κλείσει χαμηλότερα από τα 2,20 ευρώ και ενώ η αύξηση γίνεται στα 2 ευρώ.
Ο κλάδος που δραστηριοποιείται η Τζιρακιάν δείχνει καλές προοπτικές.
Η συνεχής επενδυτική κινητικότητα στον κατασκευαστικό τομέα, ενόψει εκκίνησης εμβληματικών έργων όπως το Ελληνικό, η γραμμή 4 του μετρό, το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη καθώς επίσης και μια νέα γενιά έργων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν μέσω του ταμείου ανάκαμψης, έχει συμπαρασύρει και κλάδους της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή δομικών υλικών, όπως τα μέταλλα και ο χάλυβας.
Η Τζιρακιάν μέσω της αύξησης κεφαλαίου των 3,048 εκατ. ευρώ σκοπεύει στην βελτίωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της, αλλά και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης για την αγορά Α’ υλών.
Σύμφωνα με το Ενημερωτικό της Δελτίο, δύο εκ των βασικών της μετόχων έχουν καταβάλει ήδη πόσο 1,42 εκ. ευρώ καλύπτοντας έτσι το ήμισυ περίπου της ΑΜΚ.
Υπενθυμίζεται πως η ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ (ΤΖΚΑ) αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 457.200 ευρώ με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 3.048.000 ευρώ, με την έκδοση έως 1.524.000 νέων, κοινών ονομαστικών και μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς, με τιμή διάθεσης 2 ευρώ ανά μετοχή, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων σε αναλογία μια νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά μετοχή.
Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε από την 4η Ιουνίου 2021 έως και την 17η Ιουνίου 2021.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.
Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους.
Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου 2021.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ (ΤΖΚΑ) έρχεται σε μια περίοδο ανάπτυξης για τον κλάδο του χάλυβα διεθνώς.
Ο προσανατολισμός της διεθνούς οικονομίας στρέφεται στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών και ενέργειας με τη ζήτηση σε χάλυβα αλλά και σε άλλα μέταλλα να τείνει αυξανόμενη.
Η αύξηση της ζήτησης αλλά και οι υψηλές προσδοκίες ανάπτυξης έχουν οδηγήσει τις τιμές των προϊόντων του χάλυβα σε ένα ράλι δωδεκαετίας, καταρρίπτοντας το ένα υψηλό μετά το άλλο, ενώ η ενίσχυση της κερδοφορίας του κλάδου τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη υπό αυτές τις συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης