Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έντονη η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου Quest Holdings - Ελκυστική η μετοχή

Έντονη η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου Quest Holdings - Ελκυστική η μετοχή
H αποτίμηση των φωτοβολταϊκών στο 1,6 εκατ. ευρώ ανά MW θα μπορούσε να έχει αντανακλαστικές επιδράσεις σε όσες εταιρίες έχουν υλοποιήσεις αντίστοιχες επενδύσεις
Η Quest αποτελεί μία ελκυστική - το ολιγότερον - μετοχή του Χ.Α αυτή την περίοδο από τα ποιοτικά μεσαία του ΧΑ καθώς έχει εμφανίσει αξιόλογες επιχειρηματικές επιδόσεις οι οποίες ωστόσο είχαν αντανάκλαση τόσο στην μετοχή όσο και στον μέτοχο με την διανομή έκτακτου μερίσματος ύψους 34 λεπτών ανά μετοχή.
Πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε την πώληση δύο φωτοβολταικών θυγατρικών συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας 17,5MW προς 25,2 εκατ. ευρώ.
Το κέρδος από την πώληση είναι 11,5 εκατ. ευρώ (προ φόρων) και πλέον ο όμιλος θα ξεπεράσει με άνεση τα 15 εκατ. ευρώ στο έτος όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι 79.5 εκατ. ευρώ.
Με την πώληση η εταιρία θα παραμείνει αρνητική σε επίπεδο δανεισμού δίνοντας της την ευχέρεια να εξετάσει νέα επενδυτικά εγχειρήματα.
Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο όμιλος πήρε απόφαση απόσχισης του τομέα των ακινήτων και δημιουργία ΑΕΕΑΠ με εισφορά μετοχών στους μετόχους της μητρικής, μια κίνηση που ενδεχομένως να κρύβει «ουρές» για νέες συμφωνίες.
Στα αποτελέσματα τέλος του εννεαμήνου φαίνεται η βελτίωση σε όλες τις γραμμές των θυγατρικών με κυριότερη αυτή των πιστωτικών καρτών η οποία γύρισε σε καθαρά κέρδη για πρώτη φορά από την εξαγορά της από τον όμιλο.
Εκτός από τις θετικές αναγνώσεις στον ισολογισμό της Quest, η αποτίμηση των φωτοβολταϊκών στο 1,6 εκατ. ευρώ ανά MW θα μπορούσε να έχει αντανακλαστικές επιδράσεις σε όσες εταιρίες έχουν υλοποιήσεις αντίστοιχες επενδύσεις.
Εκτός από τον Άνεμο (2MW) και την Τέρνα Ενεργειακή (8,5MW) φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλης ισχύος κατέχουν ακόμα οι Μυτιληναίος (11,5MW), Επίλεκτος (10MW), ΕΛΒΙΕΜΕΚ (1,97MW) κ.α.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης