Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν σχέδιο τριπλής συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής – Πειραιώς και ΤΤ…..Θα ήθελε η ΕΤΕ στρατηγικό επενδυτή στην Finansbank;

Κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν σχέδιο τριπλής συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής – Πειραιώς και ΤΤ…..Θα ήθελε η ΕΤΕ στρατηγικό επενδυτή στην Finansbank;
Ο Απόστολος Ταμβακάκης διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής είναι ικανός manager και προφανώς στάθμισε το deal μεταξύ Alpha – Eurobank.
Ένα deal μεταξύ ελληνικών τραπεζών εν μέσω βαθειάς ύφεσης ενέχει τεράστιο ρίσκο και αυτό διαπιστώνεται εκ της πράξεως.

Όμως πηγές σε κυβερνητικούς κύκλους επαναφέρουν το σενάριο τριπλής συγχώνευσης με Εθνική, Πειραιώς και ΤΤ.
Ερωτώμενα στελέχη των τραπεζών αναφέρουν…αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση της Blackrock οι τράπεζες δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στα τυφλά…
Πρώτα να έχουν μια σαφή εικόνα των πραγματικών κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν και εν συνεχεία να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα.
Π.χ. συγχωνεύοντας την Πειραιώς και το ΤΤ η Εθνική θα διαθέτει 23 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα χωρίς το πρώην swaps Τίτλος αυξάνοντας έτσι το ρίσκο στον ισολογισμό της.
Όπως έχει κατ΄ επανάληψη τονιστεί η Εθνική τράπεζα δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε κινήσεις εντυπώσεων.
Θα αξιολογήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν από την Blackrock και μετά από αυτά θα αξιολογήσει αν και κατά πόσο είναι σκόπιμο να προχωρήσει ένα deal με άλλη τράπεζα.
Η  τριπλή συγχώνευση της Εθνικής, της Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συζητείται αλλά το θέμα είναι ένα εξίσου καλό deal δεν θα ήταν Πειραιώς με Marfin;
Η τριπλή  συγχώνευση θα δημιουργούσε μια τράπεζα με ενεργητικό 190 δις ευρώ και 14-15 δις ευρώ κεφαλαίων αλλά στην ζυγαριά θα πρέπει να τοποθετηθούν τα οφέλη αλλά και οι ζημίες.
Ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα μπορούσε να εξετάσει η Εθνική θα ήταν στρατηγικός επενδυτής μέσω Finansbank της θυγατρικής στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης