Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Περιπλέκεται το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου – Ανοιχτό το ζήτημα του Ταμείου Προνοίας – Άκαρπη η συνάντηση Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ) – τραπεζοϋπαλλήλων

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Περιπλέκεται το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου – Ανοιχτό το ζήτημα του Ταμείου Προνοίας – Άκαρπη η συνάντηση Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ) – τραπεζοϋπαλλήλων
Περιπλέκεται το σχέδιο εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου, καθώς παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του Ταμείου Προνοίας των 5.600 υπαλλήλων.
Η χθεσινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη με την ηγεσία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων (ΕΤΥΚ), απέβη άκαρπη.
Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι οι δικαιούχοι των ταμείων θα λάβουν το 75% όσων δικαιούνται.  Από την πλευρά τους οι τραπεζοϋπάλληλοι, ζητούν το «κούρεμα» του 25% να ισχύσει για ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ, ανά δικαιούχο.  Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών.

Η δυσφορία των τραπεζοϋπαλλήλων

Η ηγεσία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, εκφράζει δυσφορία για τους χειρισμούς της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως προώθησε αποκοπή των μισθών, και μετά το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου, βάσει των νέων μισθών.
Το σχέδιο προνοεί την καταβολή μισού μισθού ανά έτος υπηρεσίας, και επιπλέον πέντε μισθούς, με βάση τους μειωμένους κατά περίπου 10% μισθούς Ιουνίου.
Η ΕΤΥΚ εκτιμά ότι το σχέδιο εθελουσίας εξόδου, δεν είναι αρκετά γενναιόδωρο και ότι θα αποτύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον τετραψήφιου αριθμού υπαλλήλων.
Σήμερα συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΤΥΚ για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε χθες ο κ. Χατζηκωστής και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.
Η κυβέρνηση καθησυχάζει ότι το θέμα των ταμείων θα ρυθμιστεί σύντομα, ώστε να είναι σε θέση οι υπάλληλοι να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα πριν αποφασίσουν για το σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης