Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε ενδιάμεση λύση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου προσανατολίζεται το ΣτΕ - Μερική αναστολή αναμένεται να προτείνει το Συμβούλιο, "παγώνοντας" τη χρονική προθεσμία για την κατάργηση της ΕΡΤ

tags :
Σε ενδιάμεση λύση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου προσανατολίζεται το ΣτΕ - Μερική αναστολή αναμένεται να προτείνει το Συμβούλιο,
Αύριο το βράδυ αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κων/νος Μενουδάκος θα αποφανθεί για την πράξη Νομοθετικού περιεχόμενου με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ελισάβετ Παπαζώη ζητούν το "πάγωμα" της απόφασης.
Η ακρόαση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα, λίγο πριν τη συνάντηση των κκ Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου.
Πηγές προσκείμενες στο Συμβούλιο τονίζουν ότι το ΣτΕ έχει τη δυνατότητα, κρίνοντας επί του αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής, "να αποφανθεί το ίδιο ποιο μέτρο είναι ενδεδειγμένο και νομικώς ορθό", πιθανώς αποφασίζοντας μερική αναστολή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Κοινώς, το ΣτΕ μπορεί να παγώσει εν μέρει για συγκεκριμένη χρονική προθεσμία και υπό όρους, την απόφαση των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ.Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης