Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Πρωτιά» για την Ελλάδα η βίαιη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 2007 μέχρι σήμερα – Βαθιά και παρατεταμένη ύφεση έφεραν στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης τα σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής

tags :
«Πρωτιά» για την Ελλάδα η βίαιη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 2007 μέχρι σήμερα – Βαθιά και παρατεταμένη ύφεση έφεραν στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης τα σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής
Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η πτώση του ΑΕΠ στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης από το 2007, όταν και κορυφώθηκε ο τελευταίος κύκλος ανάπτυξης με το ξέσπασμα της κρίσης στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Wall Street Journal από τη Eurostat και την JP Morgan, οι χώρες που βρίσκονται πλήρως ή "μερικώς" σε μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, είδαν το ΑΕΠ τους να μειώνεται σημαντικά, με την Ελλάδα να βιώνει μια πρωτοφανή συρρίκνωση της παραγωγικής της δραστηριότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας, η πτώση του ΑΕΠ μόνο την τελευταία 5ετία ξεπέρασε το -20%, ενώ η πτώση συγκρατήθηκε στην Ιρλανδία κοντά στο 10%.
Η Ισπανία φαίνεται συγκριτικά να πέρασε ελαφρώς ανώδυνα την κρίση, αν και η ανεργία απειλεί την κοινωνική συνοχή και τη συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ Ιταλία και Πορτογαλία έχουν δει το ΑΕΠ τους να μειώνεται απότομα ιδιαίτερα από το 2011 έως σήμερα.
Αναλυτικά:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης