Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Κυπρή (Τρ. Κύπρου): Υπάρχει σχέδιο να διαλύσουν τις Κυπριακές τράπεζες, κρατώντας σε ομηρία την Κύπρο – Διενεργήθηκε έλεγχος κατ΄ εντολή της Τρόικα από την ΚτΚ αν έφυγαν καταθέσεις και δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό – Έξαλλος ο Αναστασιάδης

tags :
Γ. Κυπρή (Τρ. Κύπρου): Υπάρχει σχέδιο να διαλύσουν τις Κυπριακές τράπεζες, κρατώντας σε ομηρία την Κύπρο – Διενεργήθηκε έλεγχος κατ΄ εντολή της Τρόικα από την ΚτΚ αν έφυγαν καταθέσεις και δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό – Έξαλλος ο Αναστασιάδης
Υπάρχει σχέδιο να διαλύσουν τις κυπριακές τράπεζες αναφέρει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr ο Γιάννης Κυπρή έως σήμερα το πρωί διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου ο οποίος μαζί με το ΔΣ της τράπεζας παραιτήθηκαν κατ΄ εντολή της κεντρικής τράπεζας Κύπρου. 

Για την ξαφνική αποχώρηση του ΔΣ της τράπεζας Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης ο πρόεδρος της Κύπρου φέρεται να είναι έξαλλος με την απόφαση της Τρόικα και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
«Υπάρχει σχέδιο να ελέγξουν τις τράπεζες, δεν ξέρω αν είναι η Τρόικα ή άλλος μηχανισμός αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης των κυπριακών τραπεζών ώστε να κρατούν σε ομηρία τράπεζες και οικονομία» ανέφερε ο Γ. Κυπρή.
Σε ερώτηση αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η αιτία της αντικατάστασης όλης της διοίκησης της Κύπρου ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες παρά την απαγόρευση κίνησης κεφαλαίων και ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, υπήρξαν επιχειρηματίες Ρώσοι και έλληνες αλλά και Κύπριοι που μετάφεραν τα χρήματα τους στο εξωτερικό,  ο Γιάννης Κυπρή απαντάει «αυτό είναι ψέμα είναι συκοφαντία.
Η Τρόικα έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να διεξάγει έλεγχο αν έφυγαν καταθέσεις όσο οι τράπεζες ήταν κλειστές. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι μεμπτό. Τα αποτελέσματα του πορίσματος μπορεί να αναζητηθούν και να διαπιστωθεί τι πραγματικά ισχύει».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο τα μόνο κεφάλαια που μπορούσαν να διακινηθούν ήταν γιθα καύσιμα και φάρμακα.
Κατά την Τρόικα παρατηρήθηκαν πολύ μεγάλες κινήσεις κεφαλαίων για τρόφιμα και φάρμακα χωρίς να έχουν προσκομιστεί νόμιμα παραστατικά.
Μάλιστα υπήρξαν στα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύματα πριν λίγες ημέρες που έκαναν λόγο για μεταφορά καταθέσεων από την Κύπρο....στην Κροατία.
Ο Γιάννης Κυπρή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε μια περίοδο κρίσης να σταθεροποιήσει την τράπεζα Κύπρου.
Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης των κυπριακών τραπεζών, να τις ελέγξουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν σε ομηρία την Κύπρο και η  διοίκηση της Κύπρου φαίνεται ότι ήταν εμπόδιο.

Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γ. Κυπρή: Δεν έχω λάβει επίσημη επιστολή για την παραίτηση - Προφορικό το αίτημα


Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει επίσημη επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη για το θέμα της παραίτησής του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τρ. Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Κυπρή.
Αναφέρει ότι το πρωί εκλήθη από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο γραφείο του όπου του ζητήθηκε προφορικά η υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Παράλληλα, αναφέρει, ενημερώθηκε και για την απόφαση απομάκρυνσης των μελών του ΔΣ της τράπεζας.
Η αιτιολογία που μου δόθηκε, σημειώνει, «είναι πως με βάση το διάταγμα περί εξυγίανσης που πρόσφατα ψήφισε η βουλή και έπειτα από απαίτηση της τρόικα, στην Τρ. Κύπρου διορίστηκε διαχειριστής». Ο διαχειριστής, προσθέτει, αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των εργασιών κατά τη μεταβατική περίοδο απορρόφησης της καλής Λαϊκής από την Τρ. Κύπρου.
«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχω λάβει την επίσημη επιστολή του διοικητή της Κεντρικής για το πιο πάνω θέμα», τονίζει.
«Αυτές οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους. Η Τράπεζα Κύπρου ήταν και πρέπει να παραμείνει το βασικό στήριγμα της οικονομίας και της κοινωνίας μας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει ο τόπος. Ελπίζω πως οι χειρισμοί που θα γίνουν στη μεταβατική αυτή περίοδο, θα σεβαστούν τους εργαζομένους, τους μετόχους και τους πελάτες της Τρ. Κύπρου», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης