Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα 10 σημεία των αποτελεσμάτων της Κύπρου στο 9μηνο - Τα συμπεράσματα και οι αναλυτές

tags :
 Τα 10 σημεία των αποτελεσμάτων της Κύπρου στο 9μηνο - Τα συμπεράσματα και οι αναλυτές
(upd)Στα 248 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της Κύπρου στο 9μηνο απόλυτα εναρμονισμένα με τις εκτιμήσεις του www.bankingnews.gr .
Ποια ήταν τα βασικά στοιχεία της λογιστικής κατάστασης 9μήνου;

1)Η τάση που διαμορφώθηκε στο β΄ τρίμηνο επαναλήφθηκε και στο γ΄ τρίμηνο. Αυτό θα παρατηρηθεί περίπου στο σύνολο των τραπεζών.
2)Τα καθαρά έσοδα από τόκους βελτιώθηκαν κατά 25% καλή επίδοση που προήλθε κυρίως από αναχρηματοδοτήσεις δανείων και ομόλογα.
3)Τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις τηρουμένων των αναλογιών ήσαν ικανοποιητικά.
4)Οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια στα 229 εκατ ευρώ αύξηση 47%. Στο γ΄ τρίμηνο οι προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα 83 εκατ ευρώ από 73 εκατ ευρώ του β΄ τριμήνου.
5)Τα κέρδη στην Ελλάδα στα 34 εκατ και οι προβλέψεις 101 εκατ ευρώ. Στην Κύπρο τα κέρδη 202 εκατ και οι προβλέψεις 100 εκατ ευρώ και στην Ρωσία τα κέρδη 8 εκατ ευρώ και οι προβλέψεις 17 εκατ ευρώ μειώθηκαν σε σχέση με το 9μηνο του 2009.
6) Τα ίδια κεφάλαια στα 2,7 δις ευρώ μετά την αύξηση κεφαλαίου.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 12,1% και των πρωτοβάθμιων κεφαλαίων στο 11,1%.
7)Τα δάνεια αυξήθηκαν 11% στα 28,3 δις ευρώ
8)Οι καταθέσεις αυξήθηκαν 10% στα 31,4 δις ευρώ.
9)Με βάση τις επιδόσεις του 9μήνου τα ετήσια κέρδη θα κινηθούν εντός του στόχου για 300 με 400 εκατ ευρώ. Με πιθανότερο σενάριο τα 325 εκατ ευρώ.
10)Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι οι επιδόσεις της Κύπρου ήταν καλές στο 9μηνο, υπήρξε επίδραση στον ισολογισμό λόγω Ελλάδος αλλά καταφέρνει να κρατάει τις δυνάμεις της εν μέσω της ελληνικής οικονομικής αβεβαιότητας.

Πώς κρίνουν ΑΜΚ και αποτελέσματα τριμήνου της Κύπρου οι Deutsche Bank και Eurobank EFG Equities


(upd) Τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου εξέπληξαν θετικά τη Deutsche Bank, η οποία, σε σχετική έκθεσή της, σημειώνει ότι η αύξηση κερδών που ανέμενε ήταν κατά 6% μικρότερη από αυτή που ανακοινώθηκε.
Η γερμανική τράπεζα ορίζει τιμή – στόχο τα 3,30 ευρώ για τη μετοχή, όταν διαπραγματεύεται στο ΧΑ στο εύρος μεταξύ 3,22 και 3,27 ευρώ τις τελευταίες ημέρες. Τα οικονομικά αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ισχυρά αλλά η Deutsche Bank εκτιμά ότι υποχώρησε η ποιότητα των κεφαλαίων της τράπεζας.
Το ενδιαφέρον της Τράπεζας Κύπρου ως σήμερα στρεφόταν στην ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Πράγματι, σήμερα έκλεισε ο κύκλος αυτής της ενέργειας κεφαλαιακής ενίσχυσης με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ των νέων -172.630.273 τον αριθμό- μετοχών της Κύπρου που προέκυψαν από την ΑΜΚ.
Η τράπεζα στρέφεται στη διαχείριση των κεφαλαίου που έχουν τοποθετηθεί σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.
H Eurobank EFG Equities διατηρεί τη σύσταση αγορά για την κυπριακή τράπεζα και κρατά αμετάβλητη συν τοις άλλοις την τιμή – στόχο στα 4,20 ευρώ, θεωρώντας ότι η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί εναλλακτικό πόλο έναντι των ελληνικών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η ΑΜΚ της Κύπρου κρίνεται επιτυχημένη. Αυξάνεται όμως το ποσοστό του ρίσκου αναφορικά με τα διαθέσιμα κεφάλαια καθώς οι απώλειες από προβληματικά και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ανακοίνωσε η τράπεζα για το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν κατά 111 μονάδες βάσης υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης των NPLs της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που εξέδωσε χθες, ήταν στο 6,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης