Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θετική η Dubai στην αύξηση κεφαλαίου της Marfin - Ενέκρινε το ΔΣ την αμκ και το ομολογιακό - Στις 18/11 η έκτακτη ΓΣ

Θετική η Dubai στην αύξηση κεφαλαίου της Marfin - Ενέκρινε το ΔΣ την αμκ και το ομολογιακό - Στις 18/11 η έκτακτη ΓΣ
(upd2)Ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank, το σχέδιο της διοίκησης για αύξησης κεφαλαίου και ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές της τράπεζας.
Η Marfin μέσα στον Ιανουάριο θα υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου ύψους 488,6 εκατ με τιμή τα 1 ευρώ με την έκδοση 1 νέας μετοχής για κάθε 2 παλαιές.

Το ερώτημα είναι μπορεί να υπάρξουν μετοχικές ανατροπές στο μετοχολόγιο της Marfin Popular Bank;
Ναι θεωρητικά και πρακτικά αν ειδικά δεν συμμετάσχει η Dubai Investment  Group που ελέγχει το 18,6% της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Dubai είναι θετική στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin. Μάλιστα επισήμαναν ότι θεωρούν θετική αυτή την πρωτοβουλία που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο τελικά να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη αλλά φαίνεται ότι θα συμμετάσχουν.
Ποιο είναι το υφιστάμενο μετοχολόγιο της Marfin Popular Bank;
Το Dubai ελέγχει το 18,6%, η MIG το 9,5% οι ξένοι ελέγχουν 8%, οι εφοπλιστές 18% και η μικρομέτοχοι 40%.

Στα 80 εκατ τα κέρδη 9μήνου

Με βάση ενδείξεις τα κέρδη 9μήνου θα διαμορφωθούν στα 80 εκατ ευρώ σε σχέση με τα 143,9 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2009 θα σημειώσουν δηλαδή πτώση 44%. Οι προβλέψεις έχουν σταθεροποιηθεί στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και συνολικά θα διαμορφωθούν τα 210 εκατ ευρώ.
Θετικά εξελίσσεται η πορεία των εσόδων από τόκους.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της κατά τη συνεδρίαση του της 11ης Νοεμβρίου, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με σκοπό την άντληση € 488.6 εκατομμυρίων με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές με τιμή διάθεσης  €1.00 ανά μετοχή. Η προτεινόμενη τιμή έκδοσης  αντιστοιχεί σε έκπτωση (discount) της τάξεως του 30% στην τιμή κλεισίματος της Marfin Popular Bank  της 1ης  Νοεμβρίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία ανακοινώθηκε η σχετική εισήγηση.
Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου (Convertible Capital Securities) με αποκλεισμό του δικαιώματος των παλαιών μετόχων συνολικού ύψους μέχρι του ποσού  €660 εκατομμύριων, με ελάχιστη τιμή μετατροπής  €1.80 ανά μετοχή. Τα αξιόγραφα αυτά σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης θα διατεθούν σε επιλεγμένους επενδυτές κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τα τέλη του 2011.
Τα αναγκαία για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων ψηφίσματα για την αύξηση του ονομαστικού κεφαλαίου της Τράπεζας και του αποκλεισμού του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων κατά την Έκδοση των μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίου, θα υποβληθούν προς έγκριση στη Γενική συνέλευση των Μετόχων.
Ήδη  μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον 5% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου δήλωσαν ότι θα ασκήσουν το σχετικό δικαίωμα που τους δίδει η νομοθεσία και θα τοποθετήσουν τα σχετικά ψηφίσματα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 18ης Νοεμβρίου 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης