Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ακόμη οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών δεν πουλάνε – Ποντάρουν σε άνοδο του Χρηματιστηρίου στις 2.500 μον. έως μέσα 2026

Ακόμη οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών δεν πουλάνε – Ποντάρουν σε άνοδο του Χρηματιστηρίου στις 2.500 μον. έως μέσα 2026
Οι βασικοί μέτοχοι το Fiarfax με 33% στην Eurobank, ο Paulson με 18,6% στην Πειραιώς και 5,2% στην Alpha bank, η UniCredit με 9% και η Reggeborgh με 9,2% στην Alpha bank δεν πουλάνε
Μόνο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ήταν βασικός μέτοχος των τραπεζών το υποχρέωσαν να αποεπενδύσει από τις ελληνικές τράπεζες…σε χαμηλές τιμές.
Το ΤΧΣ κατείχε το 40,34% της Εθνικής έχει υποχωρήσει στο 18,6%.
Κατείχε το 9% της Alpha bank και είναι 0%, κατείχε το 27% της Πειραιώς και είναι 0%, κατείχε το 2,34% της Eurobank και είναι 0%.
Οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι το Fiarfax με 33% στην Eurobank, ο Paulson με 18,6% στην Πειραιώς και 5,2% στην Alpha bank, η UniCredit με 9% και η Reggeborgh με 9,2% στην Alpha bank δεν πουλάνε.

Γιατί δεν πουλάνε;

Το Fairfax που είναι ο στρατηγικός επενδυτής στην Eurobank ή η Reggeborgh με 9,2% στην Alpha bank υποστηρίζουν ότι την περίοδο 2025 με 2026 το ελληνικό χρηματιστήριο θα ακολουθήσει ανοδική πορεία με στόχο τις 2.500 μονάδες έως μέσα του 2026… δηλαδή άνοδος 70%... οπότε τότε προσδιορίζεται χρονικά η περίοδος των κρίσιμων αποφάσεων.
Το Fairfax κατέχει το 33% της Eurobank και θα μπορούσε να πουλήσει το 13% και να διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξης του 20%.
Ωστόσο το Fairfax δεν θα αποεπενδύσει από την Eurobank μπορεί να διατηρήσει την θέση και μετά το 2030 όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μια πηγή.
Ο Καραβίας ο διευθύνων σύμβουλος όσο είναι το Fairfax στην Eurobank θα είναι αμετακίνητος.
Ο Paulson έχοντας μεγάλη επενδυτική θέση σε Πειραιώς και Alpha bank επίσης δεν σχεδιάζει να πουλήσει… ενώ η Reggeborgh όσο οι χρηματιστηριακές συνθήκες είναι καλές επίσης δεν θα πουλήσει… μάλιστα εάν μπορούσε να έφθανε στο 13% με 15% της Alpha bank.

Η θέση του bankingnews

Δεν γνωρίζουμε που θα είναι στα μέσα του 2026 το ελληνικό χρηματιστήριο ίσως στις 2.500 μονάδες - που προβλέπουν ορισμένοι βασικοί μέτοχοι τραπεζών - αλλά η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά οφείλει μια διόρθωση μεγάλης κλίμακας ώστε να φύγει ο αέρας που έχει κατακλύσει τις αξίες.
Θεωρούμε το ελληνικό χρηματιστήριο φούσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης